x

Den Sorte Skole optræder til crowdfundet dj-aften

Den Sorte Skole optræder til crowdfundet dj-aften

Fænomenet crowdfunding, altså hvor forbrugeren betaler på forhånd og kan være med til at bestemme, om et projekt overhovedet bliver til noget, har vundet stor udbredelse i musikverdenen i de senere år. Ofte i forbindelse med pladeudgivelser, men af og til også koncerter og andre events. Det gælder eksempelvis det såkaldte cratedigging-arrangement, der er planlagt på PB43 på Amager 7. december arrrangeret af KILE.

Her optræder dj-duoen Den Sorte Skole, den engelske dj og labelboss Andy Votel (Finders Keepers Records) og psych-folk-sangerinden Jane Weaver.

Aftenen starter klokken 21 med et oplæg om cratedigging – altså det at finde gamle, ukendte, men spændende plader – med Andy Votel i dialog med Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole. Andy Votel har stiftet pladeselskabet Finders Keepers Records for at genudgive sjældenheder fra hele verden, fra fransk funk (før Khomeini-tiden), over surfrock fra Thailand til ungarsk prog-rock og elektroniske soundtracks fra tjekkoslovakiske horrorfilm – og meget mere.

Den Sorte Skole er nok det bedst kendte danske eksempel på en gruppe, der udelukkende har baseret deres lyd på at sample fortidens oversete udgivelser, hvilket de også vil illustrere efter oplægget, hvor de varmer op for Jane Weaver og Andy Votel med sjældenheder fra glemmekassen.

Jane Weaver spiller psykedelisk folk i stil med et navn som Vashti Bunyan og udgiver snart et album på Finders Keepers Records.

Andy Votel slutter aftenen af med et to timers dj-sæt.

Billetsalget er i gang, og hvis der ikke er solgt tilstrækkeligt med billetter inden 29. oktober, bliver arrangementet ikke afholdt. Billetten købes her, og efter den 29. oktober tilsendes alle bidragsydere en billet i form af PDF, som skal vises i indgangen den 7. december. Hvis arrangementet ikke afholdes grundet for få solgte billetter, refunderes pengene til hver køber via booomerang.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA