Nyhed

Rune T. Kidde er død

Den danske tegneserieforfatter, digter, historiefortæller og sangskriver blev kun 56 år gammel

Natten mellem søndag og mandag afgik forfatter, historiefortæller, sangskriver med mere Rune T. Kidde (til venstre på foto) ved døden efter længere tids sygdom, 56 år gammel, skriver BT.

Kidde debuterede som tegneserietegner med "Rune T. Kidde" i 1980, som digter i 1983 med digtsamlingen "Gjort Bedre Før" og som romanforfatter ti år senere med "Rejsen Til Alvilva." I 1990 mistede han synet på grund af sukkersyge, hvilket satte en stopper for hans tegneserierier, men han forsatte som forfatter, også til tegneserier samt historiefortæller. I foråret lavede han spoken word-pladen "Kidde Goes Umpff" sammen med musikeren Morten "Umpff" Langkilde (til højre på foto). Pladen fik fire fine stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk under overskriften "Veloplagt poesi og performance fra et stedbarn af tiden."

Læs også en artikel, hvor Rune T. Kidde og Morten "Umpff" Langkilde fortæller om albummet sang for sang i GAFFAs artikelsektion.


Rune T. Kidde skrev desuden sangtekster til blandt andre Nanna, Povl Dissing og MC Einar & KunTakt.

Han er specielt kendt for sine fortolkninger af litterære klassikere. Blandt andet Rødhætte-parodien "Den Lilla Møghætte Og Pulven," der lige nu opføres som musical på Hobæk Teater. 

"Det er et stort tab, for han var en gudsbenådet forfatter og sangskriver," fortæller teaterdirektør Kristoffer Møller Hansen til BT. Han har har arbejdet sammen med Rune T. Kidde i et års tid under opsætningen af stykket.


"Han var enormt begejstret og engageret for sit arbejde og gik op i det med liv og sjæl. Han var dybt professionel, overholdt alle deadlines og var en fremragende sangskriver, som jeg havde stor fornøjelse af at arbejde sammen med."

Rune T. Kidde nåede at overvære premieren på stykket den 17. oktober. Holbæk Teater har i sinde at markere Kiddes bortgang på en eller anden måde.

Se multikunstneren fortælle historien "De tre små svin og den store, stygge Pulv," akkompagneret af Christian Søndergaard Trio:

ANNONCE