x

Universal giver ved dørene

Universal giver ved dørene

Universal, verdens største musikselskab, erkender nu øjensynligt, at kampen mod piratkopiering er tabt, og går samtidigt ind i en indædt kamp med Apples iTunes, som sidder og tjener penge på 8 ud af 10 lovlige dowloads.

Planen er at tilbyde gratis musik-downloads med alle de kunstnere, selskabet har i deres stald - og det er et grotesk antal. (Se nedenstående link, hvis du vil danne dig et lille overblik over Universals aktiviteter)

Et nyt Universal-selskab ved navn Spiralfrog, der efter planen søsættes til december, giver internetbrugere mulighed for at downloade Universals gigantiske katalog vederlagsfrit. Pengene til kunstnerne skal så komme fra annonce-salg på Spiralfrog-siden.

Det lyder umiddelbart, som om det kunne komme Universal dyrt at stå, men måske er det et initiativ som dette, der kan vende pirat-problemerne på nettet til noget positivt. Som en sidegevinst for musikgiganten, eller måske brugerne, bliver iTunes hidtidigt mest populære tilbud om en sang for 99 cent totalt underbudt.

Børsens hjemmeside beretter i dag om det nye i dette tiltag fra Universal. Gratis downloads er nemlig en helt anderledes strategi i forhold til, hvad musikbranchens fællesorganisation IFPI har kæmpet med i alle de år piraterne har sejlet på nettet. IFPI's egne undersøgelser viser da også at for hvert enkelt lovligt download, foretages 40 ulovlige.

På nettet har musikbranchen kæmpet forgæves og Spiralfrogs chef, Robin Kent vil derfor vældig gerne have de andre store selskaber, som for eksempel, Warner Music, EMI og Sony BMG, med på den nye trend med annonce-salg som indtjenings-grundlag på hjemmesider, der lokker med gratis musik.


Universals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA