x

Steen Jørgensen udgiver soloalbum

Steen Jørgensen udgiver soloalbum

Steen Jørgensen har været sanger i Sort Sol siden 1977 – med en del pauser i de senere år – og har udsendt et enkelt album med Lennart Ginman i 1998 under navnet Ginman/Jørgensen. Nu udgiver han sit første soloalbum, som dog ikke bliver med egne numre, men derimod med fortolkninger af en række af musikhistoriens store navne – blandt andre Leonard Cohen, Bob Dylan, Joy Division, Kraftwerk og Neil Young.

Albummet hedder "Standards For Living", da sangene på albummet i Steen Jørgensens bevidsthed alle er standarder.

– Vi vidste, at vi her havde fat i nogle næsten hellige sange, så vi havde lyst til at give dem vores aftryk. Som sanger var min tilgang at være så spontan som mulig. Ikke tænke fortolkningen for meget igennem, men bare slå til. Derfor er der også en del første- og andet-takes på pladen. Der er tit en umiddelbarhed ved de første takes. En hudløshed og en nøgenhed, som jeg godt kan lide. Det her er et søgende projekt, der afspejler mit musikliv og hylder nogle sange, jeg elsker, siger Steen Jørgensen.

Albummet er indspillet i de hæderkronede Abbey Road-studier i London og selskab med blandt andre guitaristen Rune Kjeldsen, bassisten AC (Anders Christensen) og multimusiker Kasper Winding. AC har i øvrigt spillet med Sort Sol i 2011 og 2013, ligesom Rune Kjeldsen spillede med bandet i begyndelsen af 00'erne.

Foruden sin sangerkarriere har Steen Jørgensen medvirket i en række film, blandt andre "Et Skud fra Hjertet" (1986), "Rami og Julie" (1988) og tv-filmen "Den Serbiske Dansker" (2001) samt en stribe teaterstykker. I 2011 var han dommer i TV2's talentprogram "Voice – Danmarks største stemme".

Sort Sol har i år i øvrigt indspillet flere nye numre, fortalte guitarist Lars Top-Galia til GAFFA i foråret, men disse er endnu ikke blevet udgivet.

"Standards For Living" udkommer 11. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA