x

Death In June til Danmark

Death In June til Danmark

Den engelske neo-folk-gruppe Death In June har flere gange beriget Danmark med deres tilstedeværelse. Blandt andet koncerten i Pumpehuset fra 2011, hvor Martin Hall for GAFFA skrev en meget udførlig og positiv anmeldelse af bandets optræden og kvitterede med fem stjerner. Nu har spillestedet Stengade annonceret, at Death In June gæster dem onsdag den 11. december.

Death in June opstod i London i 1981 ud af resterne af den britiske punkgruppe Crisis, som Douglas P. og Tony Wakeford havde været medlemmer af. De skiftede sammen med Patrick Leagas punken ud med en mere elektronisk post-punk-lyd inspireret af blandt andet Joy Division. Siden har Death In June med sine 19 studiealbums flere gange skiftet stil, og i dag associeres de ofte med neo-folk-genren.

Death in June er blandt andet kendt for deres udprægede brug af masker og gamle symboler, der ifølge Douglas P. har meget at gøre med en forståelse af den europæiske kulturarv, men som flere gange har ført til kontroverser med koncertaflysninger til følge og sågar et nationalt salgs- og distibutionsforbud i Tyskland i 2005.

Denne aften supportes Death In June af italienske Spiritual Front, der bevæger sig inden for samme genre.

Find billetter her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA