x

15 forunderlige facts om Lil Wayne

15 forunderlige facts om Lil Wayne

Læs et indgående portræt af Lil Wayne i GAFFAs artikelsektion

I aften spiller rapstjernen Lil Wayne i Tap1 i København til sin første koncert i Danmark. Vi varmer op med 15 interessante oplysninger om den storsælgende hiphopper. 

1) Hans rigtige navn er Dwayne Michael Carter. Inden den platinsælgende og Grammy-vindende rapper fik sit gennembrud, slog han sine folder under kunstnernavnene Shrimp Daddy og Baby D. Sidenhen er det også blevet til Weezy F. Baby, Lil Tunechi og President Carter. Og ved enkelte lejligheder har Lil Wayne desuden omtalt sig selv som blandt andet Lil Tune, Young Wayne, Pussy Monster, Birdman Jr., Young Nino, Mr. Go Harder, Mr. Shoot 'Em Down, Dr. Carter, The Martian og mange flere.

2) Allerede som 11-årige opnåede Lil Wayne flere skelsættende ting i livet. For det første mistede han sin mødom. Derudover skrev han kontrakt med pladeselskabet Cash Money, som den yngste nogensinde, efter at han i årevis ringede medstifteren og rapperen Birdman op for at rappe beskeder på hans telefonsvarer.

3) Ifølge ham selv er hans vers på Destiny's Child-singlen "Soldier" den bedste gæsteoptræden, han nogensinde har leveret.

4) Han er i virkeligheden en rigtig "momma's boy". Hans første album indeholdt nærmest ingen bandeord af respekt for moderen. Derudover har han fået fjernet en af sine tåre-tatoveringer i ansigtet – også efter moderens ønske.

5) Den 31-årige rapper blev millionær allerede som 17-årig efter udgivelsen af albummet "Tha Block Is Hot," der virkelig gjorde ham til et kendt ansigt og en stjerne i hiphop-miljøet.

6) I 1997, som 16-årig, fik Lil Wayne sit første barn, datteren Reginae Carter, med ungdomskæresten Antonia, som han i 2004 giftede sig med. De blev skilt igen i 2006. Han har i dag fire børn. Hans mor opfordrede ham i øvrigt til at få et barn som 15-årig, fordi hun følte sig ensom, mens han var på tour.

7) Han har "Lucky Me" tatoveret på halsen som en hyldest til Jay-Z. Derudover har han et helt vers fra den samme sang tatoveret på det ene ben. Han har tilmed udtalt, at han holdt op med at lytte til andre kunstneres musik efter Jay-Z's "The Black Album."

8) Lil Wayne er en forfængelig fyr. Han holdt op med at tage kokain, da det, eftersigende, forårsager acne i ansigtet, hvilket vil stride imod hans image som "pretty boy."

9) Ved et uheld skød han som 13-årig sig selv i maven med en pistol, som han havde fundet i moderens soveværelse. Uheldet skete, da den unge stjerne stod foran spejlet og poserede med pistolen i bedste gangsta-stil. Kuglen ramte tæt på hjertet og sidder der stadig den dag i dag. Lægerne tør ikke fjerne den.

10) Den totaltatoverede stjerne fik som 14-årig sin første tatovering, der bestod af stedfaren Rabbits navn. Hans anden tatovering var "Cash Money," fordi han efter eget udsagn gerne ville være ligesom 2-Pac.

11) Han har læst psykologi på University Of Houston. Inden det droppede han ud af skolen som 14-årig for at fokusere på sin meget tidlige karriere. Han følte sig forpligtet til at forsørge familien efter stedfaderens død.

12) Da hans kontrakt med Cash Money udløb i 2006, skrev Wayne næsten en $5 million-kontrakt med Jay-Z's Roc-A-Fella Records, men blev alligevel hos Cash Money, fordi han ser sig selv som en "loyal dude". Han har dog udtalt, at beslutningen var svær.

13) Selvom det er en helt anden boldgade end hans egen musik, så siger Lil Wayne, at hans alltime yndlingsband er Nirvana med afdøde Kurt Cobain i front.

14) Han planlægger eftersigende at gøre det kommende "Tha Carter V" til sit sidste album og dermed lade sig pensionere i en alder af 35 år. Hovedsageligt for at pleje sine familiære relationer.

15) Han er kun 1,68 meter høj.

Læs et indgående portræt af Lil Wayne i GAFFAs artikelsektion 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA