x

Lyt med når P6 Beat hylder Lou Reed

Lyt med når P6 Beat hylder Lou Reed

Musikmagasinet Rolling Stone kunne i går skrive, at et af rockhistoriens største musikalske ikoner Lou Reed var gået bort i en alder af 71 år. Bag sig efterlader Lou Reed en imponerende karriere og et utal af sørgende fans. For at mindes den legenden sender radioprogrammet P6 Beat den 2. november i tidsrummet 10.00-16.00 et seks timer langt program med vært Anders Bøtter. Medvært i "P6 Beat Elsker Lou Reed" bliver journalist og forfatter Henrik Queitsch. I en optakt til radioprogrammet forklarer Ander Bøtter, hvorfor tabet af Lou Reed er så stort: 

"Uden en kunstner som Lou Reed og The Velvet Underground ville P6 Beat ikke lyde, som den gør i dag. Lou Reed og The Velvet Underground var de første, der forenede støjende rock, billedkunst og modeikoner. Deres og hans tilgang til at skabe musik ud fra et kunstnerisk synspunkt var nyskabende. Og den dag i dag kan det også ses og høres i et væld af andre genrer. Lige fra hiphop og electropop til indierock. Lou Reed og The Velvet Underground satte New York og storbyens kunstscene på det kulturelle verdenskort. Og i en tid, hvor hitlisterne var domineret af kærlighedssange og flowerpower-musik, blev det pludseligt nyt at lytte til musik om misbrug af hårde stoffer, sadomasochisme og homoseksualitet, siger vært Anders Bøtter."

Lou Reeds sidste album udsendt i live var det kontroversielle "Lulu" fra 2011, indspillet med Metallica. Hans sidste koncert i Danmark blev i Falconer Salen i juni 2012, hvor GAFFA uddelte fem stjerner under overskriften "Rockdyret revitaliseret i kæberaslende rockkoncert".

Da Lou Reed fyldte 70 i marts 2012, bragte GAFFA et stort portræt af ham og hans jævnaldrende Velvet Underground-kollega John Cale. Du kan læse portrættet i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA