x

#Kirasvarer – Kira Skov svarer på læsernes spørgsmål

#Kirasvarer – Kira Skov svarer på læsernes spørgsmål

Kira Skov har netop udsendt albummet "When We Were Gentle", som du kan læse en femstjernet anmeldelse af GAFFAs anmeldelssektion. I anledning af det nye album har vi bedt vore læsere stille Kira spørgsmål via de sociale medier, og du kan læse spørgsmålene og Kiras svar nedenfor.

Hvad er dit yndlingsnummer med Doors og hvorfor? (Mr. Mojo Risin via Facebook)

– Det må være The End, men det er svært, for der er så mange fede Doors-numre. Riders On The Storm er også et godt bud. Men The End har en god portion mørke, og lyden og produktionen er også vildt fed. Teksten er jo også helt speciel og minder mig om, da jeg var helt ung.

Var det ikke underligt at skulle fotograferes nøgen som Jim Morrison til GAFFAs forside i 2005? (Anders via GAFFA.dk)

– Hahaha! Jo. Det tog jo udgangspunkt i Kristi korsfæstelse, og det bliver det jo ikke mindre underligt af. Det var en idé, der kom af vores USA-eventyr med The Kindred Spirits, hvor jeg havde boet i et lejlighedskompleks, som Jim Morrison også havde boet i. Jim Morrison er jo meget L.A., og det var det, jeg kom fra på et tidspunkt, så det hang sammen. Det var en ret skør idé.

Du har jo været syg. Hvordan går det med dit helbred? (P. Nielsen via Facebook)

– Jeg er helt rask. Det var en meget sjælden kræftsygdom, jeg havde, så jeg gik til regelmæssig kontrol i to år, og nu har jeg ikke noget at være bange for længere. Det er heller ikke noget, der spøger hos mig. Jeg har fundet fred med det.

Køber du stadig plader, eller streamer du? (K. Relly via GAFFA.dk)

– Jeg er meget old-school og køber de plader, jeg gerne vil have. Hvis det er et album, jeg er meget glad for, køber jeg det på vinyl. Jeg kan godt lide hele album. Jeg er i det hele taget lidt langsom i optrækket, når det kommer til ny teknologi, så jeg streamer ikke.

Hvad er der blevet af The Kindred Spirits? (Julius via GAFFA.dk)

– Jeg er faktisk flyttet ud i en haveforening, hvor jeg bliver naboer med Rune (Kjeldsen, red.), som endda har giftet sig med min mands ekskone, så vi deler papbarn. Vi har det godt. Rune spiller med alle mulige. Jesper (Lind, red.) spiller med Tim Christensen og Orson (Wajih, red.) vil ikke spille rock mere, så han spiller nu spansk flamenco-guitar. Han har begravet sine rock' n' roll-dæmoner.

Kommer der mere fra dig og PeterPeter (Persona, red.)? (Fætter Guf via GAFFA.dk)

– Det vil jeg ikke udelukke, men det bliver ikke lige foreløbig. Der er ingen lukkede døre, men der er heller ingen planer.

Hvad er det underligste oplevelse, du har haft til en koncert? (Brix via GAFFA.dk)

– Vi spillede engang på en festival på en mark med The Kindred Spirits, hvor nogle fulde mænd stod og var meget provokerede. Det ville Orson ikke finde sig i, så han hoppede ud blandt publikum og løftede en af dem ud i kraven.

Får du fan-gaver? Hvis ja, hvilke ting? (Henrik via Facebook)

– Ja, jeg har fået lidt forskelligt. Senest fik jeg en smuk gammel træ-barnestol, som der var en kvinde, der kom til med en koncert, fordi hun vidste, jeg lige var blevet mor. Det var sødt og enormt betænksomt, for sådan en fylder jo lidt at tage med til koncert. Den har jeg været glad for, og den har været brugt meget.

Du er tydeligvis til rock'n'roll. Men har sex og drugs også været en del af dit musiker-liv på landevejen? Findes der for eksempel mandlige groupies? (Peter via Facebook)

– Ja, det gør der. Lige i starten var der særligt nogle, der blev lidt stalker-agtige. Jeg fik lange breve fra de samme personer og sådan noget. Hvad drugs angår, skal det da ikke være nogen hemmelighed, at vi har eksperimenteret lidt med ting og sager. Det tror jeg, de fleste, der laver musik, har.

Har du sagt nej til, at nogen må bruge din musik i kommerciel sammenhæng? (Løgnissen via GAFFA.dk)

– Ja, det har jeg. Men jeg kan også se, at tiderne har ændret sig, og der er nogle ting, man er nødt til at gøre for at kunne leve af sin musik, så jeg er ikke fordømmende over for det. Der er desuden mange ting, jeg ikke vil stille op til. Jeg gider ikke talentshows og den slags promovering. Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil. Jeg skal kunne stå inde for det.

Hvad er dit danske favorit-band? (Lucas via Facebook)

– Jeg har mange. Jeg er stor fan af Jacob Bellens, Marie Fisker, Our Broken Garden og Chimes And Bells. Derudover er jeg også vild med Jens Unmack og Nørlund. Vi har en meget rig musikscene herhjemme.

Tager du dårlige anmeldelser personligt? (Lemmy Via GAFFA.dk)

– Man kan ikke komme uden om at blive påvirket af en dårlig anmeldelse. På et eller andet plan er det et stik i hjertet, men man vænner sig til at forholde sig distanceret til det. Ligesoom man også gør det til de gode.

Du har fortolket Billie Holiday. Hvis du skulle udgive endnu et album med fortolkninger af en anden kunstners numre, hvem ville du så vælge? (Jørgensen via GAFFA.dk)

– Det er svært. Måske Bob Dylan. Ham har jeg lavet en del fortolkninger af i mange sammenhænge. Så jeg har fået opbygget noget af et Dylan-repertoire. Men jeg ville nok ikke lave endnu et cover-projekt bundet op på én person.

Er du mest til Dylan eller Cohen? Og hvad med Beatles eller Stones? (Beate Via Facebook)

– Jeg hørte Beatles til bevidstløshed, da jeg var helt ung. Stones kom senere, men der var en helt anden energi, der slog benene totalt væk under mig. Dylan og Cohen deler kvaliteter, men de er jo også meget forskellige. Jeg ville helst ikke være foruden nogen af dem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA