x

Se Arctic Monkeys hylde Lou Reed

Se Arctic Monkeys hylde Lou Reed

Arctic Monkeys er lige nu i gang med en stor, engelsk arenaturné, der i går bragte dem til Liverpool. Som hyldest til den nu afdøde rocklegende Lou Reed spillede Alex Turner og Co. hans nok mest ikoniske nummer, "Walk On The Wild Side," mens flere fans fangede øjeblikket på deres mobiltelefoner.

Se videoen herunder.

Arctic Monkeys er ikke de første og bliver næppe de sidste, der kommer til at vise deres respekt ved at fortolke nogle af Reeds klassikere. De sociale medier flød i søndags over med kondolencer og mindeord fra kendte, hvis liv og karriere Lou Reed og hans musik har haft en indflydelse på. 

De utallige sympatistatements talte også David Bowie, der beskrev Lou Reed som værende både en "mester" og "en gammel ven", og Morrissey skrev således:

"Ingen ord kan udtrykke sorgen over Lou Reeds død. Han har været i mit liv altid. Han vil altid være i mit hjerte. Tak Gud for dem, der som Lou arbejder ud fra deres egne regler, forestil jer, hvor kedelig verden ville blive uden. Jeg kendte Lou, og han havde virkelig et godt hjerte. Hans musik vil overleve tiden selv. Tiden indhenter os alle, men i dag, med tabet af frigjorte Lou, er verden en svinesti."

De sidste ord, "Life is a Pigsty", er også titlen på en Morrissey-sang fra 2006.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA