x

Beck udgiver nyt album

Beck udgiver nyt album

Beck har i de sidste fem år været særdeles stille på albumfronten. Nu har den amerikanske sanger og sangskriver imidlertid ifølge music-news.com annonceret, at han i starten af 2014 udgiver albummet "Morning Phase", der således bliver hans første album siden "Modern Guilt" fra 2008.

Det kommende album er beskrevet som en følgesvend til Becks melankolske og meget følelsesladede 2002-album "Sea Change". Herudover har Beck på det nye album brugt musikerne Justin Meldal-Johnsen, Joey Waronker, Smokey Hormel, Roger Joseph Manning Jr. og Jason Falkner, der alle også var med på "Sea Change".

Beck, som har det borgerlige navn Bek David Campbell, debuterede i 1993 med albummet "Golden Feelings" og fik sidenhen sit helt store gennembrud med singlen "Loser" fra 1994. Den seneste albumudgivelse "Modern Guit" fik en flot anmeldelse af GAFFA med fem stjerner og ordene: "På kalejdoskopisk 60'er-kup med Danger Mouse."

Selvom det er lag tid siden, at Beck udgav sit seneste fulde album, er det dog ikke ensbetydende med, at han ikke har været musikalsk aktiv i de forgangne år. I den mellemliggende tid har Beck haft travlt med andre projekter. Han har samarbejdet med Charlotte Gainsbourg på hendes album "IRM" fra 2010 og produceret den tidligere Sonic Youth-frontmand og nuværende Chelsea Light Moving-ditto Thurston Moores soloalbum "Demolished Thoughts" fra 2011. Beck har også indspillet duetten "Let's Get Lost" med Bat For Lashes.

Videre har Beck i 2012 udgivet albummet "Song Reader", der kun er udkommet på noder, så man selv kan fremføre sangene. Desuden har han drevet projektet "Record Club", hvor en række skiftende musikere har genindspillet en stribe klassiske album på én dag og lagt resultaterne op på Becks hjemmeside. Du kan høre en af sangene nedenfor – i dagens anledning har vi valgt Velvet Undergrounds "Sunday Morning" skrevet af netop afdøde Lou Reed.

Derudover har Beck som en del af bilproducenten Lincolns "Hello, Again"-kampagne lavet et cover af David Bowies sang "Sound and Vision" med ikke mindre end et 167 mand stort orkester. Sidst, men ikke mindst har Beck i løbet af 2013 udgivet tre singler, som både udkom digitalt og på 12 tommer vinyl.  

Den præcise udgivelsesdato er endnu ikke fastsat, men det ventes, at "Morning Prase" udkommer til februar 2014.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA