x

Allan Olsen sætter platinplade på Movember-auktion

Allan Olsen sætter platinplade på Movember-auktion

Allan Olsens musikalske dialekt-albumprojekt "Jøwt" har høstet stor anerkendelse i det danske rige, blandt andet manifesteret i en netop modtaget platinplade for 20.000 solgte eksemplarer. Men denne anerkendelse er ikke noget, Olsen vil holde for sig selv. I anledning af Movember, og i prostata-kræft-forskningens tegn, lader han overskægget stå gennem hele november måned. I den forbindelse kan man donere penge til sangerens skægvækst, og den mest gavmilde vil efterfølgende modtage platinpladen.

Ikke meget har været efter bogen i forbindelse med Allan Olsens "Jøwt"-projekt. Pladen høstede med sit stædige vendelbomål – i hvert fald på udvalgte sange – tidligere på året fem fornemme stjerner i GAFFA. Og det er ikke kun dialekten, der er utilgængelig for det store flertal. Også i markedsføringen insisterede Olsen til at begynde med på det nordjyske og solgte kun Jøwt i Vendsyssels små Spar-købmænd og i pladeforretningen Cd-baren i Olsens fødeby Frederikshavn. Siden er albummet dog udsendt over hele landet.

Men november står i prostakræftforskningens tegn, og i den anledning sætter Olsen altså skægvæksten på højkant. Allan Olsen udtaler selv om Movember-projektet:

"Uanset hvilken alder en mand har, giver ordet prostatakræft et lille ubehageligt ryk i det, man hos d'damer kalder mellemkødet. Ikke noget vedvarende ubehag, blot et lille trist svirp, som når man snitter bilen foran én i en parallelparkering. Man skal altså være meget stærkt forfængelig, hvis man ikke vil ofre lidt ansigtsbehåring for forskning i dén ting..."

Auktionen kan følges på MoBro.co/allanolsen, hvor man også kan følge med i skægvæksten og donere penge til formålet. Den højeste byder til Olsens Movember-indsamling løber af sted med platinpladen.

Udviklingen i Olsens moustache kan også opleves live på hans turné gennem november. Blandt andet giver han koncert den 10. november i Århus Musikhus og den 17. november på Det Kongelige Teater i København, især sidstnævnte sted med en god gang Tom Selleck-skovsnegl på overlæben.

Movember-kampagnen startede i Australien og har spredt sig til hele verden. Mænd opfordres til at gro overskæg i november måned og samle penge ind. Alene i Danmark falder diagnosen prostatakræft hvert år på 4000 danske mænd. De midler, der rejses går til forskning i prostatakræft og til at sætte fokus på, at mænd skal passe på helbredet. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA