x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Først lige en torsdagsfest med vodka og scoremuligheder
Inden det hele går amok i zombier, vampyrer, blodige drinks og hård drum'n'bass lægger festlisten lige blødt ud i Aarhus, hvor den månedlige Strikkeklubben er tilbage torsdag aften på Sway. I denne omgang er temaet meget passende "efterårslounge" med klassisk rock på pladespillerne og white Russians som den lunende og nærende velkomstdrink. Og tingen er som de plejer: Den første halvandentime er det kun for the ladies – derefter (altså kl. 22.30), når damerne er blevet lidt vodka-tipsy og derfor måske lidt ekstra åbenarmede (efterårs-scoretip lige der) er der åbne døre for alle. Bag pulten: Først den ene halvdel af Mette med Piben (dvs. kun Iben, fra 22 til midnat Ane og Mette og dernæst Morten Ettrup og Kristine Marburger, Magnus og fætter plus Asger Dybvad).

Hvad: Strikkeklubben #6: Efterårslounge
Hvor: Sway, Skt. Clemens Torv 17, Aarhus
Hvornår: Torsdag 31. oktober fra kl. 21 til 05
Hvordan: Facebook-link

Halloween på Culture Box
Den elektroniske Halloweenfest på Culture Box er efterhånden en mangeårig tradition, hvor hele klubben forvandles til et hjemsøgt spøgelseshus med gyselig pynt. Der er mørk, knasende techno fra Atle, Kim Kemi, Marc, Mikkel, Tommy og Bekka på mainfloor, blodrød househygge fra Tim Andresen, Mathias Mesteno and RSMSRKL i Red Box og hvidfjæset zombiehouse fra Landers & Dalholt plus Tobber i den lille pult på cocktailbaren ved siden af, White Box. Og folk er generelt ret gode til at klæde sig både blodigt og uhyggeligt ud til den her, så hold dig endelig ikke tilbage, hvis du har lyst til at fyre den helt af som technomonster.

Hvad: Culture Box Halloween Party
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a
Hvornår: Fredag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


De Dødes Dag på TS
Også på TS Bar er halloweenfesten i meget kyndige hænder, nemlig hos Bezz Manson, der igennem mange år har holdt nogle legendariske halloween-fester-for-voksne og i denne omgang slår dørene på den lille klub i Studiestræde. Kælderklubben dekoreres naturligvis passende uhyggeligt, og du kan lige så godt komme udklædt – det gør de fleste andre. Lehmann, Strung Fellows og Massimo plus Finn S passer dj-pulten.

Hvad: Día de los Muertos (De Dødes Dag) på TS
Hvor: TS Bar, Studiestræde 14, Kbh. K
Hvornår: Fredag fra kl. 23 til 05
Hvordan: Facebook-link


House-halloween i Block 66
Der er helt sikkert også mange, der kommer skægt og blodigt udklædt til undergrunds-halloween-house-rave i Block 66 i Kødbyen, men heller ikke her er det et krav at hoppe i kostumet for at komme ind. Tyske Luis Hill og franske Karl Petzold er inviteret bag pulten, hvor de suppleres af Antony Charles, Taha og Daniel Boserup, til en solid omgang tech- og deephouse hele natten lang. Der er dobbelt-op i baren, hvis du er der inden midnat. Og så er det endda gratis at komme ind.

Hvad: Undercover Lover Halloween Rave
Hvor: Block 66, Onkel Dannys Plads
Hvornår: Fredag 1. november kl. 23 til 05
Hvordan: Facebook-link


Goth-halloween - i en kælder sort som kul
Den mørkeste af alle halloweenfesterne bliver dog selvfølgelig den traditionsrige Black Cat-version, som i år rykker festen tilbage til Basement (passende!) på Enghavevej. Synthpop/industrial-duoen Neonsol spiller live, og dj Caligari og Nat Inc. Passer serverer syndfloder af goth, industrial og darkwave fra dj-pulten; også back to back under navnet The Evil Booking Twins on Drugs Dj Team. Der er som altid præmier til de bedste og mest opfindsomme kostumer – og husk, at temaet i år er "de mørkere sider af Brødrene Grimms eventyr", hvis din kostumefantasi mangler et grumt spark i den rigtige retning.

Hvad: A Grimm Halooween – the Black Cat Halloween Party
Hvor: Basement, Enghavevej 42, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 21 til 05
Hvordan: Facebook-link


Her kan du ryste knoglerne på anden vis: Ren techno på KB18
Nok med al det udklædning og blod. På KB18 er der rendyrket technofest med besøg fra svenske Mattias Fridell bag pulten, og det er dælme godt: Hør for eksempel her. Uha! Og der er masser af techno-entusiasme samlet på ét sted: De øvrige navne bag pulten er Asmus Odsat & Mads Rehl, Rune Bagge & Martin Schacke, Soran & Petter Pistol samt Andy Zones. Og så kan festen blive blodig og gæsterne kan blive zombificeret på anden vis end til de mange udklædningsfester samme aften: Her bliver dansegulvet nemlig ved til klokken 10.

Hvad: RUHR Distrikt & Be-Skidt-Tech-Nik præsenterer Mattias Fridell
Hvor: KB18., Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 1. november fra kl. 23:55 til 10
Hvordan: Facebook-link


Skelet-rystende bas i Pumpehuset
Drum'n'bass-duoen Calyx og TeeBee har været med på drum'n'bass-scenen siden længe før genren kom i nærheden af hitlister, prisuddelinger og musikvideoer. De mødtes i 1998 og dannede deres fælles duo i 2004, og da de udgav deres andet fælles album "All or Nothing" i 2012 var scenen blevet så stor og lyden så velkendt, at de kunne vinde tre priser ved de årlige DNB Awards: bedste single (for den her: Elevate This Sound) bedste video samt titlen som de bedste producere. På trods af et vist sing-a-long-element lige dér er de dog stadig temmelig hårdtslående og dystre i deres udtryk, hvilket er en ubetinget god ting. Så der kommer utvivlsomt gang i Pumpehusets dansegulv lørdag nat, hvor den britiske duo suppleres af C.A.R.T. bag pulten og med MC Black Daniels og MC Alvarado på mikrofonerne. Varm op med mere Calyx&Teebee her

Hvad: Calyx & Teebee
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 2. november fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA