Nyhed

Hør Spotifys uhyggelige Halloween-playliste

Halloween er over os, og i den anledning har Spotify har lavet en playliste, der er skræddersyet til at skræmme os fra vid og sans

"Music For Your Fears" er titlen på en ny playliste af Spotify, som er designet til weekendens Halloween-fester. Listen over de mest skræmmende sange er blevet til i samarbejde med UCLA-forskerne Daniel Blumstein og Greg Bryant samt den prisvindende komponist Jason Graves.

Parterne satte sig tidligere på året ned for at undersøge, hvad skræmmende musik er, og fandt svaret i vores dyriske instinkter. Noget musik fanger vores opmærksomhed, fordi den imiterer lydene fra rovdyr eller deres bytte, fortæller Blumstien-professor og formand for UCLA's Department of Ecology and Evolutionary Biology, og Bryant, lektor ved UCLA Department of Communication Studies.

Komponist Jason Graves, som blandt andre har lavet musik til "Dead Space" og "Tomb Raider" beskriver ydermere opbygningen af nogle musikalske kompositioner som grunden til deres skræmmende natur: "Det er frygten for det ukendte – den psykologiske optakt til 'boo!' […] og jo mere af det ukendte, jo bedre."


Men hvordan ser listen over de mest skræmmende sange så ud? Det kan du se og høre på den 10 numre lange og uhyggelige liste herunder. 

"Music For Your Fears":   

  1. The Murder – Bernard Herman (Psycho)
  2. Main Title and First Victim – John Williams (Jaws)
  3. Threnody, "Victims of Hiroshima" – Krzysztof Penderecki
  4. Lacrimosa – Jason Graves (Dead Space 2)
  5. Musica Ricercata , II – Mesto, rigido e cerimoniale – Dominic Harlan (Eyes Wide Shut)
  6. The Scavenger's Den – Jason Graves (Tomb Raider)
  7. The Dream of Jacob – Polish National Radio Symphony Orchestra (composed by Penderecki)
  8. Dies Irae – Stanley Kubrick (The Shining)
  9. Tubular Bells – Mike Oldfield (The Exorcist)
  10. No Teeth No Bite – Marco Beltrami (World War Z)

Hør playlisten på Spotify


Hør musikken på WiMP

ANNONCE