x

Elbow offentliggør albumtitel

Elbow offentliggør albumtitel

For en måned siden kunne GAFFA skrive, at britiske Elbow er i fuld gang med deres sjette album, som udkommer den 10. marts 2014. Der er dog allerede kommet flere detaljer om det kommende album, da frontmand Guy Garvey i et interview med Q magasinet udtaler, at bandet var landet på albumtitlen "Carry Her Carry Me".

– Når jeg går rundt i New York føler jeg, at jeg har mine antenner oppe. Mine ører er åbne for bidder af smukke samtaler. På Manhattan føles det som om, at nogen på et hvilket som helst tidspunkt, et hvilket som helst sekund kan ytre den ting, som ændrer verden, fortæller Garvey til Q om sin inspirationskilde.

Det fem mand store band fandt sammen i 90'erne, hvorefter de i 2001 udsendte deres debutalbum "Asleep In The Back". Deres seneste udgivelse var "Build A Rocket Boys" fra 2011, som fik fuldt hus med seks stjerner af GAFFA anmelder Finn P. Madsen. Den flotte anmeldelse blev bekræftet af GAFFAs samlede anmeldere, der udnævnte det til årets næstbedste internationale album i 2011, kun overgået af James Blakes selvbetitlede debutalbum. Elbow spillede samme år på NorthSide, hvor GAFFAs Ole Rosenstand Svidt gav dem fem flotte stjerner.

Bandet har i tidens løb vundet flere priser, heriblandt en Mercury Prize i 2008 for albummet "The Seldom Seen Kid" samt en Brit Award i 2009 for "Best British Group". I 2012 udsendte Elbow sangen "First Steps", som blev BBC's tema til De Olympiske Lege i London.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA