x

Reportage: MTV EMA-Pre Party i Tap 1

Reportage: MTV EMA-Pre Party i Tap 1

Se masser af billeder fra showet og fra den røde løber i GAFFAs gallerisektion

Der var gode muligheder for at få sig en gedigen dosis pop, da MTV i går holdt pre-party til sit europæiske award-show, EMA. Musikkanalen havde nemlig inviteret navne fra den store popliga til at underholde i Tap1 som en forsmag på det store award-show, der holdes i Amsterdam 10. november.

Allerede før showet var skudt i gang, var der lagt op til, at aftenens hovedperson var Jimillian (kendt fra Børne-MGP og YouTube), som modtog prisen for "Best Danish Act". Denne fik han overrakt som et skulderklap på vejen i konkurrencen om den internationale pris, "World Wide Act".

Trods MTV's internationale kaliber, og mange af de tunge poptøser og -drenge på plakaten, bar aftenen dog præg af tekniske problemer, tvivlsomme bookinger og et manglende publikum. Dermed blegnede aftenen i lignende events, såsom The Voice '13, der for nylig blev holdt i Tivoli. For på plænen var der trods visse problemer med teknikken et mere sammenhængende show, med fuld knald på, og en mening med galskaben.

Festlighederne blev dog skudt godt fra start af Shaka Loveless, der ledsaget af barytonsax og trombone demonstrerede sine eksemplariske energiudladninger. Desværre var lydbilledet allerede da præget af en skærende diskant, en manglende midterfylde samt en alt for rungende akustik. Tappehalens rumsovs resulterede af og til i et højt lydniveau, der skiftevis frembragte feedback og druknede leadvokaler. Det syntes dog ikke at påvirke hjerteknuseren Loveless, der drønede derudad med blandt andet "Tomgang". Her præsterede han effektivt at få publikum op og ned i energi, godt hjulpet på vej af bandet.

Publikum i knæ

Mellem de forskellige indslag fyldte Svenstrup & Vendelboe tiden ud med dj-sæts, der egentlig havde sine elementer, men som ikke rigtig ramte spillestedets centralnerve. Tidligt på aftenen bidrog de til at få de første publikummer ud af starthullerne, men mod slutningen var det tyndet så meget ud, at deres planlagte technofest udeblev.

Flere gange i løbet af aftenen var der vrøvl med teknikken, og blandt andet kunne Jimilian ikke høres, da han i et højdepunkt skulle have sin pris overrakt. Som Jimillian selv sagde: "akavet". Jamillian leverede dog med vanlig stilsikkerhed, og fik en god portion pigehvin med sig. Og så virkede han endda overraskende mindre autotunet end han plejer (om det så var playback eller ej). I den poppede ende af lineuppet viste han bestemt sine evner til at få fat i publikum.

Efter endnu en dj-passage overtog Klamfyr/Orgi-E scenen med stor vilje til at holde kog i gryden. Selvom det ikke var hans præcise målgruppe, blev der bouncet til hans flow og attitude. Sammen med Jooks og sangen "Mand 2.0" gik rapperen skiftevis i knæ og i hopla. Det ville dog have virket bedre, hvis publikum havde været gearet til det – men props for forsøget. Og folk råbte da også (sigende) efter ekstranummer. Hertil blev spillestedets utaknemmelige akustik fra teknikkens side udnyttet bedre end til mange af de andre navne.

Er der fucking fest?

Men publikum ville allerhelst opleve popidolerne. Og det fik de heldigvis forløsning for, da værten Christopher havde taget et par sange med. Han blev efterfulgt af et af aftenens mest velspillede indslag, i form af britiske White Lies. Man kunne dog ikke lade være med at studse over sammensætningen af Christopher og Jimillians bløde pop, Klamfyrs stodder-hiphop og så White Lies' (om end poppede) rock. Men måske det fungerer i tv-regi.

Dog havde White Lies sine fans med numre som "Farewell to the Fairground" og "There Goes Our Love Again". Selvom den rockede lyd klædte Tap1's rumklang, begyndte publikum så småt at drysse af her. Og udvandringen fortsatte under endnu et Svenstrup & Vendelboe-sæt, hvilket resulterede i et meget begrænset publikum, før Nik & Jay skulle lukke og slukke. Og de to herrer med 10 år på pop-bagen lignede to søvngængere, mens de halvhjertet lipsynchede sig igennem et par af hits for et ufatteligt tyndt publikum.

Først fik de folk i gang med "Fest", men derefter var der ikke meget gas tilbage i ballonen. Også her var der problemer med lyden, man hørte Nik bede lydmanden om mere monitor, og mod slutningen stod Jays mikrofon helt af. Så ja, måske var de slukørede popdrenge hæmmet af den dårlige lyd og manglende publikum. Men de gav ikke igen med en gejst, der kunne vinde de sidste over.

Se masser af billeder fra showet og fra den røde løber i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA