x

Lou Reeds enke skriver bevægende mindeord

Lou Reeds enke skriver bevægende mindeord

Siden Lou Reed døde i søndags, er det strømmet ind med kondolencer og nekrologer fra venner, journalister, musikeksperter og ikke mindst fans. Nu får de mange fine ord selskab af mindeord fra Lou Reeds enke, sangerinden, musikeren og performancekunstneren Laurie Anderson, en nekrolog, som er publiceret i East Hampton Star. I mindeordene beskriver Anderson, hvordan hun lovede sin mand, at han kunne komme hjem, samt hvordan de sidste timer i hans liv blev tilbragt. Du kan læse den fulde nekrolog fra Laurie Anderson her:

"Kære naboer:

Sikke et smukt efterår! Alt er skinnende og gyldent, og alt det fantastiske, bløde lys. Vand omkring os.

Lou og jeg har sammen tilbragt en masse tid her (byen East Hampton på Long Island øst for New York City, red.) de seneste år, og selv om vi er bymennesker, er dette vores spirituelle hjem.

I sidste uge lovede jeg Lou, at jeg ville få ham ud fra hospitalet og hjem til Springs (området ved East Hampton, red.). Og vi klarede det!

Lou var tai chi-mester og tilbragte sine sidste dage her, glad og forundret over naturens skønhed og kraft og blødhed. Han døde søndag morgen, mens han kiggede ud på træerne og udøvede den velkendte 21-tai chi-form og lod bare sine musiker-hænder bevæge sig igennem luften.

Lou var en prins og en kæmper, og jeg ved, at hans sange om smerten og skønheden i verden vil fylde folk med den utrolige glæde, som han følte for livet. Længe leve den skønhed, som kommer ned og gennem og over os alle."

— Laurie Anderson

hans elskende kone og evige ven"

Lou Reed og Laurie Anderson indspillede og optrådte sammen ved flere lejligheder og var blandt andet på en turné, der bragte dem til DR Koncerthuset i 2009. På denne turné fremførte de Velvet Underground-nummeret "I'll Be Your Mirror", som du kan se en optagelse af fra Paris samme år nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA