Nyhed

Starfighters-finalen nærmer sig

De otte finalister i Danmarks præmiemæssigt største musikkonkurrence er fundet

Årets finale i Starfighters-konkurrencen – Danmarks præmiemæssigt største musikkonkurrence – nærmer sig. Ud af de mange hundrede deltagere er de otte finalister blevet udvalgt og skal på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg vejes, vurderes og først og fremmest nydes, af både publikum og dommere. Det foregår onsdag den 9. august, hvor der er gratis entré for alle. Ud over de otte finalister kan man også høre vinderen fra 2005, den dansksprogede elektropopgruppe Sidste Ambulance. Deres koncert er en del af præmien, de vandt, sammen med 300.000 kroner til pladeudgivelse samt en større fotosession doneret af GAFFA.

Sidste Ambulances debutalbum udkommer fem dage efter koncerten, men sommeren over har radiolyttere kunnet høre singlen Når Jeg Dør, som er blevet et stort hit på både P3 og GAFFA Radio. Der er ingen tvivl om, at opmærksomheden fra de medier, der er medarrangører af konkurrencen er en stor hjælp, når man skal markere sig i forhold til de mange pladeudgivelser, vi ser i disse år.

Dommerne i konkurrencen er repræsentanter for både GAFFA, Danmarks Smukkeste Festival, MTV Danmark og P3 og dækker derfor bredt over de danske medier. Men selv de grupper, der ikke går fra konkurrencen med den store præmie, har på sin vis vundet. Oplevelsen af at spille på en festival og de erfaringer, man kan gøre sig der, er uvurderlige, og det er sikkert i lige så høj grad det, der har fået hundredvis af bands og solister til at sende materiale ind til enten GAFFA, P3 eller MTV. Det har været næsten umuligt at vælge otte bands ud fra så enorm en pulje af kvalificerede bands. Overtegnede tror, Danmark aldrig har haft så stor en talentmasse som nu.


De tre bands, GAFFA har valgt, tæller et par tidligere ”månedens demo”-bands, nemlig Hors D’Oeuvres og Vilhelm, samt bandet Demons Are Real, der er anmeldt på denne måneds Demo-side. Alle tre bands har imponeret overtegnede både på demo og live og er tre vidt forskellige bud på dansk musik anno 2006. Hors D’Oeuvres spiller tung stoner-rock, Vilhelm spiller en stemningsfuld country/americana, og Demons Are Real følger op på nogle af de ting, Joy Division og New Order lagde fundamentet til. Alene de tre bands er grund nok til at tage til Skanderborg, men derudover er der så også de fem andre finalister samt resten af festivalen, som byder på koncerter med navne som Beck, The Darkness, Motörhead, Toto samt den meste af den danske pop- og rockelite.


ANNONCE