x

Portishead-album forsinkes igen

Portishead-album forsinkes igen

Billede: Portishead-forsanger Beth Gibbons

Masse-appel-triphopperne i Portishead kæmper for at smide deres, længe ventede, tredje studie-album på gaden. De kæmper endda hårdt, hvilket de har gjort i årevis. Det er ni år siden, at de sidst udgav deres andet album, den selvbetitlede plade, der senere blev fulgt op af live-pladen ”Roseland NYC Live” fra 1998.

Og Portishead er i studiet. På Bristol-bandets Myspace-hjemmeside skriver en stresset Geoff Barrow, der har været med siden bandets start i 1991, om skabelsen af det kommende album: ”Arbejdet går ikke godt for tiden. Bare et par måneder mere, og vi kan virkelig komme i gang. Arbejder hver dag på den satan. Det er virkelig svært ikke at komme til at lyde som en dårlig imitation af sig selv”.

Det har været foreslået triphopperne at arbejde med nogle af tidens hotshot-producere, og Danger Mouse (Gnarls Barkley, Gorillaz m.fl.) er den forbindelse blevet nævnt. Det kunne jo være, at en super-producer ville være netop den fødselslæge, der kunne hjælpe Portishead med den svære barsel. Dette afviser Geoff Barrow dog totalt. ”Jeg vil hellere skide i min mors søndags-steg end have Danger Mouse til at hjælpe med et Portishead-album. No offense”, skriver Barrow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA