Dansk anmelderveteran udgiver bog om de bedste koncerter

Dansk anmelderveteran udgiver bog om de bedste koncerter

Steffen Jungersen er en af landet mest erfarne rockskribenter. Med en fortid som anerkendt musikanmelder for BT i næsten 25 år – indtil tidligere i år – og nuværende indehaver af webmagasinet "Steffen Jungersen – It's Only Rock'n'Roll" er hans kendskab til musikgenren bredt anerkendt. Nu har Jungersen valgt at dele sine musikalske erfaringer i en ny bog, som udkommer i morgen, torsdag den 7. november.

"Jeg har ikke andet sigte med denne bog end at underholde, give folk nogle oplevelser – og, hvis jeg er heldig, også lidt at tænke over. Det er én lang kærlighedserklæring til rockmusikken, musikerne og alle myterne omkring musikken som sådan. Jeg håber at formidle min passion for rockmusikken videre – en passion, flere af mine venner ikke så meget betegner som en passion, men en regulær mani," siger Steffen Jungersen.

Bogen har fået titlen "Dr. Rock" samt undertitlen "Udvalgte Nedslag i 25 års Rockhistorie". Den er således en antologi, som indeholder 34 oprindelige anmeldelser af forfatterens favoritkoncerter de sidste 25 år. Steffen Jungersen har tilknyttet hver enkelt anmeldelse personlige erindringer og skriver også om blandt andet et langt sygdomsforløb, som ikke mindst hans dedikation til rock'n'roll et godt stykke ad vejen faktisk var skyld i. Det var dog også musikken, som ifølge forfatteren hjalp ham tilbage til livet. Jungersen fortæller også via en række lister i bogen, hvilke albums, hvilke sange og hvilke musikere, såvel nationalt som internationalt, der har betydet mest i hans rock'n'roll-liv.

Michael Poulsen fra Volbeat har skrevet bogens forord, og bogen omhandler blandt andet kunstnere som Sort Sol, The Rolling Stones, Megadeth, Metallica, Leonard Cohen og AC/DC. En række danske musikere giver også deres besyv med om Steffen Jungersens virke som anmelder og musikelsker.

Bogen "Dr. Rock" udkommer som sagt i morgen og kan bestilles i GAFFA Shop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA