x

Flot anmeldelse til Mew

Flot anmeldelse til Mew

Musikwebsiden Pitchfork er et af de mest toneangivende musikmedier lige nu, og de har på det seneste begyndt at interessere sig for dansk musik. Bandet var på besøg under Spot Festivalen og har senest rost Figurines i artikler og anmeldelser.

Nu er turen kommet til Mew, der netop har udsendt "Mew And The Glass-Handed Kites" i USA. I en anmeldelse skriver Pitchfork i dag, at bandet er cool, fordi de gør en masse ting, der ikke normalt kan kaldes cool. Mew beskrives som en blanding mellem Queensrÿche og Sigur Rós, og undervejs nævnes bands som Yes og Dream Theater.

Der bliver faktisk lagt i kakkelovnen til en beskrivelse af Mew som et helt igennem håbløst 70'er-progrock-band. Men anmelderen bruger disse referencer til at understrege at Mew ikke følger tidens trends, men at de i stedet laver den musik, de selv tror på, samtidig med at navne som My Bloody Valentine, Swirlies og Radiohead, der normalt har en højere stjerne hos anmeldere, også nævnes.

Pitchfork giver "Mew And The Glass-Handed Kites" 8.4 (ud af 10.0), hvilket næsten er en garanti for, at en hel del amerikanere nu vil holde lidt øje med det danske band. Pitchfork har tidligere anmeldt bands som The Shins og Clap Your Hands Say Yeah meget positivt, hvilket i høj grad har været en faktor i udbredelsen af kendskabet til de to bands. Så denne anmeldelse kan godt vise sig at være en stor hjælp i bandets forsøg på at komme ind på det amerikanske marked.

Pitchforks anmeldelse


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA