x

Lyt: 11 essentielle i november

Lyt: 11 essentielle i november

Vi er i fuld gang med en ny måned, og vanen tro giver GAFFA dig en guide til 11 sange, som vi kan anbefale på det varmeste.

Call Me When You Want To Get Laid – Nelson Can

Når Selina Jane ikke optræder som en af vokalisterne i Blachmans Mentor-program, slår hun folderne i front for grrl power-trioen Nelson Can. Bandet er for tiden i gang med arbejdet på deres debutalbum, og som forsmag herfra er den simple, rå og mildest talt opildnende førstesingle Call Me When You Want To Get Laid.

Pasfotografier – Nephew

I forbindelse med Nephews nye bokssæt 1-2-3-4-5 har bandet været i gemmerne og fundet en række overskydende sange frem fra indspilningerne til deres fem plader. I blandt de sange finder man Pasfotografier, der med sit storslåede og brusende omkvæd kunne have givet bandet deres sjette hitsingle fra USADSB-albummet, hvis den havde været inkluderet på den dobbeltplatin-sælgende skive fra 2004.

Jackie – Iceage

Punkkvartetten Iceage er i denne tid aktuelle med en ny 7"-single, der blandt andet indeholder en gribende fortolkning af sangen Jackie, der oprindeligt var åbningsnummeret fra irske Sinéad O'Connors debutalbum The Lion And The Cobra. Nummeret var i øvrigt både på sætlisten under O'Connors koncert på Tønder Festival i år og til Iceages optræden på årets Roskilde Festival.

Dancing On My Own – Kings Of Leon

I forbindelse med promoveringen af Kings Of Leons nye album Mechanical Bull lagde bandet et smut forbi engelske BBC Radio 1 og leverede en vellykket fortolkning af Robyns hit Dancing On My Own til programmet Live Lounge. Det er også et par minutter værd at tjekke Arctic Monkeys og Queens Of The Stone Ages nylige besøg i programmet.

Hun Sagde Han Sagde (feat. Maya Albana) – Den Syvende Søn

Efter et par gode soloplader i eget navn har Michel Belli nu dannet bandet Den Syvende Søn sammen med folk fra blandt andet Death Valley Sleepers og The Setting. Hvis efternavnet ikke afslører Michel, så gør stemmen, for pæren er ikke faldet langt fra hesten, og musikalsk omfavner Den Syvende Søn også på fineste vis 60'ernes beatmusik, der herhjemme blev ført an af evigt relevante Peter Belli.

Melding Of The Minds (feat. Zack de la Rocha) - Deltron 3030

Rage Against The Machine-sangeren Zack de la Rocha har ikke ligefrem travlt med at udsende ny musik, for siden 2000 er det kun blevet til en ep og et par gæsteoptrædener fra hans skarpe tunge. I sidste kategori kan nu tilføjes nummeret Melding Of The Minds, der er at finde på den nye plade med Deltron 3030 aka Dan The Automator, Del The Funky Homosapien og Kid Koala.

Sun Has Gone – Broken Twin

Majke Voss Romme aka Broken Twin drager i hele november måned på en omfattende Europa-turné som opvarmning for engelske Daughter, og i den forbindelse udsender hun 7"-singlen Sun Has Gone med en coverversion af Johnny Thunders' You Can't Put Your Arms Around A Memory som b-side. Singlen udsendes af pladeselskabet Anti – og dermed kommer Majke i fornemt selskab med navne som Tom Waits, Marianne Faithfull, Nick Cave og Wilco.

Shot At The Night (feat. M83) – The Killers

Las Vegas-bandet The Killers udsender i starten af november opsamlingsalbummet Direct Hits, der indeholder gruppens 13 singler hentet fra deres fire albums samt to helt nye sange, hvoraf Shot At The Night er lavet i samarbejde med Anthony Gonzalez fra M83.

What Doesn't Kill You – Jake Bugg (billedet)

19-årige Jake Bugg har gjort kometkarriere, siden han udsendte sit selvbetitlede debutalbum i slutningen af sidste år. Her et år efter er den unge brite klar med opfølgeren Shangri La, der er produceret af Rick Rubin. Førstesinglen What Doesn't Kill You byder på mere ærkebritisk rock, men minder mere om tidlig Arctic Monkeys end debutens miks af vintage The Kinks og Donovan.

Vanity (Feat. Chris Cornell) – The Avett Brothers

Den amerikanske folk-gruppe The Avett Brothers, der headlinede årets Tønder Festival, har netop udsendt deres ottende album og tredje i rækken produceret af Rick Rubin. 1. oktober optrådte gruppen med albumskæringen Vanity i talkshowet Late Night With Jimmy Fallon, hvor de fik vokalassistance af Soundgardens Chris Cornell.

Hey Love (Classixx Remix) – Quadron

Danske Quadrons i forvejen suveræne singleudspil Hey Love har fået en yderst vellykket remix-overhaling af Los Angeles duoen Classixx, der tidligere har remixet navne som Phoenix, Major Lazer, Madonna og Lana Del Rey.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA