x

Lady Gaga følger Hadfields fodspor – ud i rummet

Lady Gaga følger Hadfields fodspor – ud i rummet

Lady Gaga planlægger at stige om bord på et Virgin Galactic-rumskib og fremføre et par sange ude i verdensrummet, skrivet US Weekly. Det ambitiøse stunt skal eftersigende finde sted engang i 2015, men trods den lange ventetid kan Lady Gaga blive den første store popstjerne, som spiller koncert uden for sin hjemmeplanet.

Den første musiker til at spille musik i rummet bliver hun dog ikke. Den canadiske astronaut og guitartrubadur Chris Hadfield (billedet) fremførte nemlig et cover af David Bowies "Space Oddity" på den internationale rumstation for et halvt år siden.

Efter at han begejstrede hele verdenen med sine unikke fotografier af jorden set fra rumstationen, tog Hadfield sin ambition om at sende morsomme postkort hjem fra verdensrummet et skridt længere og lagde en YouTube-video op, som du kan se herunder. Videoen blev ikke overraskende en kæmpesucces og spredte sig som en steppebrand på de sociale medier.

I forbindelse med GAFFAs eksklusive skandinaviske premiere på videoen i maj tog vi en snak med Chris' søn Evan, som fortalte, at det ikke havde været helt nemt for faren at spille et sted uden tyngdekraft:

– Det er lidt mere vanskeligt at spille guitar, når man er vægtløs, eftersom gravitationen gør det en del mere krævende at bevæge armene.

Lady Gaga må altså hellere bruge de næste to år på at øve sig godt og grundigt til sit rumeventyr. Popstjernens ekstreme optræden skal ske i forbindelse med Zero G. Colony-festivalen, som er en teknologi- og musikfestival, der afholdes på Spaceport America i New Mexico. Hun planlægger at blive skudt op i rummet på festivalens tredje dag, omtrent seks måneder efter Virgin Galactic gennemfører sin første kommercielle rumfart.

Du kan her læse hele interviewet, som vi lavede med astronauten Chris Hadfiled via dennes stedfortræder, Evan Hadfield, samt se videoen af Chris' rum-optræden herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA