Danish Music Awards – de glade vindere taler

Danish Music Awards – de glade vindere taler

Se billeder af de glade vindere i GAFFAs gallerisektion

Shaka Loveless løb med én af aftenenes større kategorier, da han blev tildelt titlen som årets bedste mandlige artist til DMA 2013. Han var både overrasket og glad, da han bagefter indfandt sig i presselogen. Han var særligt glad på grund af det fine selskab af nominerede, han var i.

– Det er vildt at vinde. Men det gør det kun vildere, at jeg får prisen blandt de to andre nominerede, Peter (Sommer) og Mads (Langer, red.). De er utroligt dygtige, og min bedste livekoncert i år har faktisk været med Peter Sommer. Jeg plejer ikke at have det sådan, men jeg er faktisk lidt mundlam over at have vundet prisen, fortalte han.

Shaka Loveless havde fået en statuette under vesten. Og planen var bagefter at fejre det hele med endnu én under vesten.

– Jeg har allerede fået een lille en, og dem skal jeg have flere af, fortæller en glad Shaka Loveless om efterspillet og fejringen af, at han kan kalde sig årets bedste mandlige kunstner. Han var en af kunstnerne, der ikke drak vand i aften.

Mads Langer vandt på Facebook

Der skulle gå halvanden time af showet, før Mads Langer vandt en pris til trods for, han var nomineret mangen en gang. Det var til gengæld en ikke helt uvæsentlig pris, han gik hjem med, da han blev kaldt på scenen for at modtage statuetten. Publikumsprisen er - som det fremgår - bestemt af publikum, som ind til fredag kunne stemme på de fem nominerede på Facebook. Og på baggrund af det hold af nominerede, der blandt andre talte Nik&Jay og L.O.C., var det en rørt og overrasket Mads Langer, der bagefter talte ud om sin pris.

– Det er meget stort, meget rørende og noget, jeg aldrig glemmer, sagde han med røde øjne. Muligvis manglende søvn. Muligvis, fordi han var ægte rørt.

– Jeg havde faktisk ikke regnet med at vinde en pris, fordi jeg synes de andre musikere er så dygtige. Så det er lidt svært at begribe. De andre er jo kæmpe navne, sagde den ydmyge troubadour fra Skive.

Marie Key har fået smag for kærlighed

Ikke færre end seks priser vandt Marie Key til årets DMA. Hun var altså det altoverskyggende navn til årets DMA. Ud af elleve uddelte priser i Forum tog hun de seks og sluttede oven i købet på tinderne, da showet sluttede med både at tildele hende prisen for årets album og årets hit "Uden Forsvar".

– Det er helt uvirkeligt og slet ikke til at forstå. Men jeg mærker en varme og positivitet i rummet, og bliver jo utroligt glad for al den anerkendelse, fortalte hun GAFFAs udsendte efter showet.

Key er ikke bleg for at tildele en stor del af æren hendes producer Andreas Sommer, der har påvirket det nuværende minimalistiske lydbillede. Men også en anden Sommer, der også var nomineret til flere af aftenens kategorier, kaster hun anerkendelse efter.

– Peter Sommer betyder utroligt meget for mig. Jeg startede som opvarmning for ham og ser meget op til ham, fortæller hun.

Mere kærlighed på vej

Marie Key er en musiker i bevægelse og har efterhånden bevæget sig et godt stykke væk fra forlægget med Marie Key Band. Så selv om recepten på hits må siges at være fundet, er hun i gang med en ny plade og ved at genopfinde sig selv og et nyt koncept.

– Vi er stadig i den tidlige fase af den næste plade. Og jeg har fundet ud af, at det først er sent i forløbet, at man rigtig finder ud af, hvor man er på vej hen – og det også ofte der, at hittene kommer, siger hun og nævner, at monsterhittene fra "De Her Dage", "Uden Forsvar" og "Uopnåelig" blev skrevet som nogle af de sidste på pladen.

Men en ting er hun sikker på. Hun har fundet ud af, at kærlighed slet ikke er så skidt endda.

– Jeg ved ikke helt, hvor vi er på vej hen med den nye plade, men jeg kan da afsløre, at jeg har fået smag på kærlighedssange, som jeg godt kan lide at skrive.

Hvorvidt den udtalelse trækker tråde til hendes eget kærlighedsliv, kan man så spekulere i.

Se billeder af de glade vindere i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA