x

Dan Turèll og Halfdan E udkommer på engelsk

Dan Turèll og Halfdan E udkommer på engelsk

Dan Turèll og Halfdan E solgte i 90'erne over 70.000 eksemplarer af deres to albums "Pas på pengene" og "Glad i åbningstiden." Albums som her 20 år senere stadig er fast pensum på de danske gymnasier, og stadig fremføres i både teater og radio. Nu udkommer udvalgte sange derfra på engelsk. Den amerikanske forfatter Thomas E. Kennedy har kastet sin kærlighed over teksterne, oversat dem og indspillet dem på sit modersmål sammen med Halfdan E's originalmusik.

Titlen er "An Introduction" har været længe undervejs. Faktisk var dét at udgive musikken på engelsk en af duoens helt store planer, men med Dan Turèlls død i oktober 1993 fik planerne en brat ende. I 2009 modtog Halfdan E et brev fra Thomas E. Kennedy, hvori han viser sin begejstring for musikken:

– Pludselig får jeg et brev fra en amerikansk forfatter, født og opvokset i Queens, New York, som skriver, at han er vild med vores musik, og i øvrigt har oversat en stor del af Dans tekster til et amerikansk publikum. Så pludselig levede projektet og de store tanker fra dengang igen, nu bare med Thomas foran mikrofonen.

Det har været vigtigt for både Halfdan E og Thomas E. Kennedy, at pladen får den samme tyngde som de to forrige udgivelser. Derfor har hele produktionen også været fire år undervejs, men den danske musiker er ikke i tvivl om, at det har været ventetiden værd:

– Thomas giver teksterne og musikken et helt nyt liv. Han forsøger ikke at være en amerikansk Dan Turèll, men har tværtimod gjort teksterne til sine egne, og derfor fremstår musikken så frisk, som den gjorde i 90'erne, fortæller Halfdan E.

Albummet "An Introduction" udkommer på pladeselskabet PlantSounds i dag – både fysisk og digitalt

Tracklisten ser således ud:

A Tribute To The Everyday Things

My TV Drama

I Should Have Been A Taxi Driver

All These Women

Deep Frost Film

Today's Disney-Sermon

Teddybear

Total Euphoria

Last Walk Through The City

Red Harvest

My Friend The Microphone

Dream Of Age


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA