x

D-A-D til Nibe Festival

D-A-D til Nibe Festival

Nibe Festival har netop afsløret sit første navn til den 30. udgave af festivalen, som afholdes den 2.-5. juli 2014. Navnet er ingen ringere end D-A-D., som sjovt nok også kan fejre 30 års livejubilæum i det kommende år. Når D-A-D slipper lokkerne løs på Nibe Festival, vil man sandsynligvis kunne lægge øre til hits som "Sleeping My Day Away" og "Bad Craziness", der har været med til at gøre Jesper og Jacob Binzer, Stig Pedersen og Laust Sonne til et af landet største rockbands.

Nibe Festival blev afholdt for første gang i 1985 og kunne i år byde på mere end 100 koncerter på de i alt fem officielle scener. Her kunne gæster blandt andre opleve Nephew, Rasmus Seebach, Ke$ha og Cee Lo Green. Sidstnævnte blev anmeldt af GAFFAs Jan Lambæk Hansen, som gav den amerikanske artist fire stjerner under overskriften: "Soulmaskinen gav sit hjerte, men fik ikke helt publikum med."

Nibe Festival føres som altid an af maskotten "Den Lille Fede", som blev fundet af den lokale kunstner, Thorvald Odgaard, på et kalkmaleri i Nibe Kirke. Navngivningen af den lille gris fandt sted under en brainstorm, der til sidst endte på "Den Lille Fede". Grisen har siden fulgt festivalen siden 1994.

Billetsalget er i gang på festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA