x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vi giver dig vanen tro et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er blevet bladret igennem og her er 11 essentielle bud på, hvilke kunstnere der er værd at opleve, hvis du er i nærheden og trænger til liveaction.

FREDAG:

København

The Sandmen, Vega, København, klokken 21.00

Det danske rockband har efterhånden en del år og erfaring på bagen. De har indtaget Svenska Grammofon Studio for at indspille på det værk, der skal blive til deres syvende studiealbum. Ud over turen i studiet har de i sinde at indtage det danske land med deres energiske liveshows. Sidst de gæstede VoxHall – sidste fredag – blev det til en femstjernet anmeldelse fra GAFFAs Morten Ebert Larsen. 

Mont Oliver, Ideal Bar Vega, København, 21.00

På et musikalsk krydsfelt af "The Bronx" og jysk westcoast finder man Mont Oliver. Trioen, der har en baggrund inden for indierock, leverer en personlig lyd på en bund af hiphop-beats. Den 18. november udkommer deres debut-ep "19". Mont Oliver har netop varmet op for Sebastian Lind på hans Danmarksturné. Tilbage i august i år kunne man også opleve gruppen til Danmarks Grimmeste Festival, hvor de fik fire ud af seks stjerner under overskriften: "Charmerende indie-hiphop." De kan også opleves til Newbees Night på Aarhus Studenterhus den 5. december

De Efterladte, Huset KBH, 21.00

De Efterladte alias sanger og tekstforfatter Peter H. Olesen og guitarist og komponist Michael Lund, begge eks-Olesen-Olesen, udgav 30. september deres andet album, "Alvorsord og Etagevask". Et album, som fik de maksimale seks stjerner fra GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen under overskriften "Så ordene sitrer. Skrællet og uafrysteligt udspil fra en let opløftet duo." Duoen med de poetiske danske tekster giver nu deres første egentlige koncert i København oven på udgivelsen.

Aarhus

RECession Festival, Godsbanen, Aarhus, Fredag og lørdag, klokken 19.00

I weekenden afvikles RECession Festival for 12. gang, og som altid er der fokus på den musik, der ikke går under pejlemærket mainstream. Den 15. og 16. november vil kulturmekkaet Godsbanen blive forvandlet til en musikalsk labyrint, hvor man kan opleve alternative acts i fuldt flor. Oplev blandt andet Of The Wand & The Moon, Sky Architects, Singvogel, Machinery of Joy og NovemberDecember. Se flere bands og læs mere om festivalen her.

Melissa Horn, Musikhuset Aarhus, klokken 20.00

Den svenske sangerinde Melissa Horn har tidligere optrådt i landet, heriblandt i Vega og Tivoli, samt til Spot Festival. Om sidstnævnte lejlighed skrev GAFFAs anmelder Jakob Kowalski: "Her foldes singer-songwriter-materialet professionelt ud, og stemmen og stilen kan godt give mindelser om Lisa Ekdahl, den hæderkronede dronning af genren hinsidan," og gav hendes optræden fire ud af seks stjerner.

Greve

Nik & Jay, Portalen, Greve, klokken 20.00 (turnéstart)

De er elsket og hadet af den danske befolkning. Ikke desto mindre er deres livekoncerter ofte den vildeste festabe værdig. De formår at forny deres sceneshow igen og igen, og det er de færreste, der kan sige sig fri for at kende en stor del af deres efterhånden store bagkatalog – om man vil indrømme det eller ej. Tag til fest med drengene, der altid leverer på livefronten. Se flere koncertdatoer her

Kolding

Albert Hammond, Godset klokken 20.00

Musikeren, sangeren, produceren og sangskriveren Albert Hammond står bag nogle af de helt store hits fra 70'erne og 80'erne: "It Never Rains in Southern California", "Nothing's Gonna Stop Us Now", "To All the Girls I've Loved Before", "When I Need You" med flere, og nu lægger han vejen forbi Danmark. Den 69-årige britiske musiker kan ud over sine egne numre skrive adskillige andre hits på cv'et. Hammond har nemlig skrevet sange til blandt andre Whitney Houston, Diana Ross, Leo Sayer, The Hollies, Julio Iglesias & Willie Nelson, Tina Turner og Starship. Albert Hammond er desuden far til Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr., der ud over sin karriere i The Strokes også har udgivet to soloalbum.

LØRDAG:

København

Drenge (billedet), Beta, København, Klokken 22.00

De to Sheffield-brødre Eoin og Rory Loveless spiller punky blues-rock under det danskklingende navn Drenge. Det skyldes blandt andet deres forkærlighed for danske dogmefilm. Vi er ude i en bandmodel ala White Stripes/The Black Keys, hvor den ene bror sider bag trommerne, og den anden synger med guitaren i hånden. De er også signet på Infectious, samme selskab som Alt-J – uden at der dog skal lyde nogen form for sammenligning der. De spiller også på Atlas i Aarhus den 17. november

Fuck Buttons, Pumpehuset, København, 21.00

Den Bristol-baserede støjduo med det uartige navn består af d'herrer Andrew Hung og Benjamin John Power. De to har set lyset ved at kombinere støjrock med psykedeliske droner og elektroniske elementer. Sidste år kvalificerede Fuck Buttons sig som musikalske frontløbere ved OL-åbningsceremonien i London. De to englændere deltog nemlig i filmmager Danny Boyles lejlighedstilpassede soundtrack og brødfødte dermed tilskuerne med en atmosfærisk og technosnigende elektronisk musik. Det ser ud til, at de har fundet et blandingsforhold mellem den hårdtslående techno, synthesizere og tunge hiphop-beats, der falder i publikum og anmelderstabens smag.

Aarhus

Mellemblond, Studenterhus Aarhus, klokken 21.00

Tilbage i marts udgav Mellemblond albummet "Lysvågen," der blev anmeldt af GAFFAs Michael José Gonzalez, som kvitterede med fem stjerner og skrev: "Hvordan i alverden det er lykkedes Mellemblond fortsat at være et så ubeskrevet blad, som tilfældet desværre er, i den gængse musikinteresseredes bevidsthed, er mig en gåde. Forhåbentlig ændrer det sig med dette forbilledlige udspil. Lyt, lyt, lyt nu derude og få en dansksproget musikalsk oplevelse af de store. Fremragende, simpelthen." Denne aften får de opvarmning af Jacob Eriksen og Koldstart. De spiller også på Vega den 28. november.

Herning

Headbangers Ball Tour, Fermaten, Herning, klokken 21.00

Er du til musik af den allermest hårdtslående slags, kan du passende svinge forbi Fermaten denne aften eller tjekke programmet ud for Headbangers Ball Tour. MTV står bag koncerterne, hvor der sættes fokus på den række af nye, progressive, danske metal-artister, der har noget at byde på. I den forbindelse er Helhorse, By The Patient og Solbrud blevet udvalgt som de tre bands, der skal repræsentere genren med Headbanger-karavanen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA