x

Ian Curtis’ køkkenbord solgt trods protester

Ian Curtis’ køkkenbord solgt trods protester

Der er uden tvivl god økonomisk vinding i at videresælge (især afdøde) kendissers ejendele, som man kan have erhvervet sig på den ene eller den anden måde. Denne gang er det gået ud over Ian Curtis' køkkenbord, der er blevet solgt på eBay af samleren Tel Harrop for 8400 pund, hvilket svarer til cirka 75.000 danske kroner.

I går, et par timer før auktionen sluttede, ytrede Curtis' tidligere bandmedlemmer Bernard Sumner og Stephen Morris – siden Curtis' dødsfald medlemmer af New Order – at salget af møblet var både "smagløst og foruroligende," skriver The Guardian. De tilbød ydermere at hjælpe Ian Curtis' enke Deborah og datter Natalie med sagen:

"Deborah og Natalie har været udsat for stor sorg i forbindelse med mediernes dækning af det bord, der tidligere har været i familiens eje. De vil gerne understrege, at salget af dette bord intet har at gøre med dem. Bordet blev solgt sammen med huset i 1980, og Natalie har aldrig underskrevet noget som helst dokument i den forbindelse," udtaler Sumner og Morris.

Harrop, der angiveligt erhvervede bordet for 100 pund, udtaler til NME, at han er meget ked af, at han har fornærmet familien. "Det her band har været mit liv i årevis," siger han. Han siger derudover, at han udelukkende sælger bordet for at rejse penge til sit eget musikalske projekt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA