x

Specktors – En hobby, der er gået amok

Specktors – En hobby, der er gået amok

De tre var engang fire og er blevet kendt for en genrebastard af electronica, hiphop og zombie-æstetik, og foruden musikken har de alle tre arbejde ved siden af. Sluzh arbejder som pædagog, mens Wanner og JonasForFanden er grafiske designere og laver deres egne designs. De kalder derfor selv Specktors for "en hobby, der er gået amok". For de kan på ingen måde leve af musikken, og de knokler røven ud af bukserne for at føre deres passion ud i livet.

Stjæl Dyrt – Løb Stærkt

Den ny ep skiller sig jo ud ikke bare på lydsiden, men også i forhold til temaerne. Hvad for nogle tanker har I omkring den nye ep?

- Vi sad faktisk lige og snakkede om, at den passer under den der paraply: stjæl dyrt – løb stærkt, som egentlig er det samme, som det hele tiden har handlet om, bare på en anden måde... Det der med at gøre tingene, mens vi har muligheden, og tage en ting og løbe med den og presse så meget ud af det, som vi kan, mens vi kan.

Musikvideoen til "Stjældyrtløbstærkt", singlen med samme navn som ep'en, viser Specktors, der tonser derudad (se den nedenfor).

- Ja, det kunne mærkes. Vi er nogle gamle dudes. Og i pænt dårlig form. Sluzh blev nærmest skadet på settet. Vi var smadrede. Vores smertevredne ansigter, det er ikke skuespil … Det er bare det der med at løbe, det er fucking hårdt, mand! Det kunne man godt, da man var et lille kid, men det her sætter sig på en anden måde. Hold kæft, vi var trætte bagefter.

- Det var bare en street-single, så det ligger tit lidt hos os selv. Hvordan kan vi for ingen penge finde på et eller andet. "Lågsus" blev jo også lavet, fordi vores studietid blev aflyst. Og vi har én dag om ugen, hvor vi mødes, og hvis den bliver spildt, så er det "nooo". Så det var sådan... "jamen så laver vi en video". Men jeg gider ikke lave flere løbevideoer. - Den næste musikvideo, det må være et eller andet varmt sted. Et eller andet kurbad eller sådan noget. Christopher bliver sendt til LA og lave musikvideo... Og hver eneste gang vi kommer herop (i Warner Musics kontor på Frederiksberg, red.) så er vi sådan lidt "hvornår skal vi til LA og lave vores næste video?"... de svarer ikke... så det er ud og løbe i kulden...

Kan gamle mænd være street?

I er lidt ældre end aldersgennemsnittet inden for jeres stil. Kan gamle mænd godt være street?

Sluzh: - Det håber jeg... Altså, jeg kan da huske, at jeg følte mig gammel, da vi startede i '08, eller ikke gammel... Men jeg tænkte tit over, hvad man tog på og alt sådan noget. Jeg synes ikke, at vi på den her og den sidste plade har tænkt så meget over, om man er street. Der tror jeg måske bare, man er sig selv. Altså, jeg tænker ikke over om jeg er cool eller noget. Jeg går sgu ikke og tænker over, om jeg er street.

- I forhold til vores alder, så tror jeg der er fordele og ulemper. En ulempe er, at det gør ondt, når vi skal løbe, og vi har alle sammen familier og børn. Så hele den der tids-ting er meget udfordrende. Det må være den største ulempe. Fordelen er så, synes jeg, at med alt, hvad vi gør, der har vi den der lidt voksen-tilgang til det. Velovervejede... Professionelle.

- Hvis der er nogle, der har betalt hundrede kroner for at komme ud og se os, så skal de fandeme også have et fedt show, hvor vi ikke har den der ungdomsting... det havde vi jo i starten, vi har jo stået på Rust og bare smadret vodkaflasker på scenen. Der tror jeg bare, vi var Balrog, bare kaos.

Nyt på vej?

Er der et nyt album på vej?

- JonasForFanden har lavet en soloting, som kommer på et eller andet tidspunkt i start '14... Vi har lidt materiale liggende, og nu begynder vi bare at bygge oven på det. Nu er ep'en færdig, så tager man lige en pause fra studiet... men man kan jo allerede mærke lige med det samme: "årh, det er fucking mærkeligt, hvorfor fanden er vi ikke i studiet, lad os komme derop igen". Der er selvfølgelig nogle aftener, hvor man bare hygger sig og ser Champions League i stedet for at tænde mikrofonen, men jeg synes sgu aldrig, vi er helt på bar bund.

- Jeg synes tit, vi går derfra, hvor det er frustrerende at vi ikke skal derop igen dagen efter. At vi skal på fucking arbejde. "Ej hvor er det irriterende, nu havde vi lige et eller andet, men vi blev nødt til at stoppe", fordi klokken var lort, og vi alle sammen skal på arbejde, og så kan man ikke tage i studiet dagen efter. - Nogle gange ved jeg, at vi har været frustrerede over, at man ikke bare lige har kunnet komme op i studiet igen og køre videre på det, vi havde i går. Så skal man gå og vente den uge, og så er der en, der bliver syg, og så er det to uger lige pludselig og.... Det er fucking frustrerende, mand. Men vi bliver ved.

Se Specktors' turnéplan på deres Facebook-side. Specktors spiller desuden til GAFFA-Prisen på Bremen Teater 5. december. Læs mere på gaffa.dk/prisen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA