x

Se Lukas Graham indtage L.A.

Se Lukas Graham indtage L.A.

Det hele startede med en video fra en øver, der blev lagt op på YouTube af drengene selv for to år siden. Rummet var fyldt med øl og good vibes, og i dag står Lukas Graham med en amerikansk pladekontrakt i hånden. De danske talenter har for alvor fået vist Danmark, hvad de står for – nemlig musik, fællesskab og øl. Nu er de klar til at indtage USA. Med en kontrakt på den amerikanske afdeling af pladeselskabet Warner Music er de kommet i stald med navne som Bruno Mars, Janelle Monáe, Neil Young og mange flere.

I marts 2012 udgav de det selvbetitlede debutalbum, som siden har indkasseret et utal af priser, blandt andet tre GAFFA-Priser. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez gav debutpladen fire stjerner under overskriften "Lækker luksus-retrosoulpop fra den populære christianit og vennerne." For en måned siden modtog Lukas Graham en "European Border Breakers Award" for det grænsebrydende debutalbum. Med den amerikanske pladekontrakt ser succesen dermed ud til at fortsætte én vej – og det er op.

I stedet for at sende en alenlang pressemeddelelse har Lukas Graham valgt at lave en dokumentar, som beskriver, hvad der er sket den seneste tid. Her kan man i foregående afsnit se drengenes tur til New York, hvor målet er en pladekontrakt. I det nye afsnit er de taget til Hollywood for at spille deres måske vigtigste koncert nogensinde. Andet afsnit af dokumentaren, som er lavet af René Sascha Johannsen, kan ses herunder.

GAFFA bringer senere et interview med Lukas Graham om den amerikanske kontrakt, og hvad den vil føre med sig.

Lukas Graham fik som sagt sidste år tre GAFFA-Priser og var dermed showets helt store sejrherrer. Du kan være med til at stemme på, hvem der skal modtage dette års GAFFA-Priser, på gaffa.dk/prisen 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA