x

Halvdelen af The Smiths samlet i weekenden

Halvdelen af The Smiths samlet i weekenden

Tidligere guitarrist i The Smiths Johnny Marr (billedet) gav i weekenden en udsolgt koncert med sit band på Webster Hall i New York og fik undervejs selskab på scenen af sin tidligere bandkammerart, bassist Andy Rourke. Rourke akkompagnerede Marr på de to Smiths-numre "How Soon Is Now?" og "Please, Please, Please, Let Me Get What I Want."

Det er dog ikke første gang, de to står på scenen sammen efter The Smiths' opløsning. Det skete også ved en velgørenhedskoncert i Manchester i maj 2006 arrangeret af Andy Rourke og igen ved en Marr-koncert i The Music Hall of Williamsburg i Brooklyn. I begge tilfælde spillede Marr og Rourke "How Soon Is Now?"

Det ekstremt toneangivende rockband havde sin storhedstid i 80'erne, hvor de var aktive fra 1982 til 1987. Kritikere har kaldt dem det vigtigste alternative rockband, der er kommet fra den selvstændige, britiske musikscene i 80'erne. Q Magazines Simon Goddard skrev i 2007, at The Smiths var "den eneste virkelig afgørende stemme fra 80'erne" og "den mest indflydelsesrige britiske guitargruppe i årtiet" samt "de første indie-outsidere, der opnåede mainstream succes på deres egen betingelser."

Johnny Marr har udtalt til Brooklyn Vegan, at han pønser på at udgive en selvbiografi, ligesom tidligere The Smiths bandmedlem Morrissey netop har gjort med stor succes. "Jeg laver den inden for de næste par år. Jeg er af den holdning, at jeg gerne vil være så grundig som muligt og ikke være i gang med hverken en plade eller en tour, når jeg gør det. Det kommer til at ske, og jeg har allerede lavet en aftale med en udgiver, så jeg skal nok få det gjort."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA