x

Nephew var tæt på kontrakt med Timbaland

Nephew var tæt på kontrakt med Timbaland

I 2006 medvirkede de danske drenge fra Nephew på et remix af stjerneproduceren Timbalands "The Way I Are." Et samarbejde, der siden hen ikke har udviklet sig til det store. I virkeligheden var Timbaland og hans crew dog meget interesserede i det danske succesband. De forhandlede i trekvart år tilbage i 2007 for at få en aftale på plads, og for drengene i Nephew var det en drøm, der pludselig var indenfor rækkevidde.

"Han startede med at sige til MTV Europe Music Awards, da det blev afholdt her i København, at han havde hørt et dansk band, som han godt kunne lide, og det hed Nephew. Det førte til, at vi havde lange snakke med hans pladeselskab. Vi mødtes i min lejlighed og fik at vide, at vi skulle ringe til USA. Vi snakkede med ham i telefonen, og vi mødtes også med ham, da han var her for at spille med Justin Timberlake," fortæller Simon Kvamm til Newspaq.

"Han havde sit eget pladeselskab og ville gerne skrive kontrakt med os. Det var ikke noget, vi delte med offentligheden herhjemme, for det var vores eget lille projekt, og det skulle ikke sætte dagsordenen for, hvad Nephew var," siger guitarist Kristian Riis.

Det blev dog aldrig til noget, da parterne ikke kunne nå til enighed om en aftale. Jo længere de nåede ind i forhandlingerne, jo mere blev de klar over, at de kom længere og længere væk fra deres udgangspunkt som band. "Han var ret speciel. Vi sad og snakkede, og så spurgte han, om vi ikke skulle lave et band sammen, ham og os og Nelly Furtado og tage på turné i hele verden. Men vi var jo allerede et band. Han var lidt skør, men der var også et fedt drive i ham," siger Kristian Riis.

"Det var en hård én at sluge, for på et tidspunkt tænkte vi, at vi skulle ud i USA," siger Simon Kvamm. "Men vi kunne jo godt se tegningen til, at hvis vi skulle hoppe ind i det der, og vi skulle gøre det "full on," så skulle vi for det første alle sammen flytte til USA, og så skulle vi for det andet lade vores musik komme igennem hans kødhakker. Det var især tanken om at overlade musikken i hans hænder, der i sidste ende stoppede projektet," siger Simon Kvamm.

Nephew har haft stor succes med de udgivelser, der er kommet efter samarbejdet med Timbaland. De har for nylig afsluttet en omfattende og udsolgt arena-tour i Danmark og har netop udgivet en opsamlende boks-sæt, der sætter punktum for 10 års succes. Nephew har nemlig igen valgt at kategorisere sig selv som et fritidsband, så der går nok et stykke tid, før vi igen hører nyt fra et af Danmarks mest populære orkestre gennem tiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA