x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Weekenden nærmer sig, og vi giver dig vanen tro et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Vi har bladret koncertkalenderen igennem og giver dig her 11 bud på, hvilke kunstnere der er værd at opleve, hvis du er i nærheden og trænger til liveaction.

FREDAG

København

Linda Perhacs, Jazzhouse, klokken 20.00

Overset i 1970'erne, glemt i 30 år, elsket og hyldet i nutiden. Sådan er realiteterne for Linda Perhacs. Hun udgav i 1970 debutalbummet "Parallelograms", der imidlertid blev forbigået af såvel presse som pladekøbere. Dét fik den unge kvinde til at trække sig fra musikken, som hun således ikke beskæftigede sig professionelt med i rundt regnet 30 år. Da "New Weird America"-bølgen rullede i starten af 00'erne, skete der imidlertid det, at en række af genrens bannerførere hyldede Perhacs og skaffede kunstneren den opmærksomhed, hun havde fortjent 30 år tidligere. Hun spiller også på Voxhall i Aarhus den 24. november.

Dangers Of The Sea + Boho Dancer, Loppen, 21.00

De to folk-orkestre har, som optakt til den fælles tour, udgivet singlen "Mountains," der er blevet til i mødet mellem de to sangskrivere Ida Wenøe fra Boho Dancer og Andreas Bay Estrup, der er frontfigur i Dangers of the Sea. Det er deres gensidige respekt for hinanden og for musikken, der har ført de to folk-orkestre sammen på denne lille tour, der bringer dem rundt i Danmark. Se flere datoer her.

Aarhus

The Tallest Man On Earth, Voxhall, klokken 21.00 (venteliste)

Siden den svenske sanger og sangskriver Kristian Matsson alias The Tallest Man On Earth udgav sin solodebut i 2008, har hans melodiske take på folkgenren betaget et støt voksende publikum verden over. I juni sidste år udkom hans tredje og seneste studiealbum "There's No Leaving Now". På det album supplerer Matsson sin karakteristiske nasale vokal og sit riff-prægede guitarspil med percussion, klaver og fingerspil. I november 2012 spillede The Tallest Man On Earth i Store Vega, hvor GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard uddelte fire stjerner under overskriften "En musikalsk pragtpræstation fra den svenske troubadour blev til tider overskygget af en lettere enerverende sceneoptræden."

Odense

Kira Skov, Kulturmaskinen, klokken 21.00

En af dansk musiks helt store, kvindelige stemmer er på Danmarksturné og lægger denne aften vejen forbi Odense. Se flere koncertdatoer her. Kira Skov er aktuel med albummet "When We Were Gentle," hvor der bliver åbnet for et møde mellem de musikalske genrer, hun har arbejdet med de seneste år. Indspilningerne fandt sted i Sun Studio i København, men med engelsk islæt. Producer og multiinstrumentalist John Parish er både med som trommeslager og indpisker. Parish er blandt andet kendt for sit næsten livslange samarbejde med P.J. Harvey. Nu er hun klar til at tage albummet med på vejen.

Randers

Fallulah, Værket, klokken 21.00

En af Danmarks yderst populære sangerinder turnerer lige nu gennem det ganske land med sin seneste plade "Escapism." Tidligere på året var det udlandet, der stod for skud, hvor hun blandt andet optrådte til SXSW-festivalen i Austin, Texas i USA. Sidst GAFFA anmeldte Fallulah var, da hun i år gav koncert på NorthSide Festival. Anmelder Ole Bertil Holmgaard kvitterede med fire ud af seks stjerner under overskriften "Fallulah søndagshyggede." Se flere datoer her

Herning

Go Go Berlin, Fermaten, klokken 21.00

De aarhusianske rock-drenge fra Go Go Berlin har formået slå deres navn fast i et Danmark, hvor rocken efterhånden har fået trange kår. Med deres debutplade "New Gold," der har fået fire stjerner af GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez, under overskriften "Potent knallertrock med potentiale," er der lagt en god bund for videre udvikling. Deres liveshows emmer af energi og rock'n'roll-attitude. Tjek flere koncertdatoer her.

LØRDAG

København

Paneldebat: Er heavy metal ikke stuerent? + Headbangers Ball, Beta, 19-21

Debatforeningen Musikparlamentet holder lørdag den 23. november klokken 19-21 debataften på spillestedet Beta i København om mediernes dækning af metalmusikken. Deltagere er blandt andre Mercenary-guitarist Jakob Mølbjerg, D-A-D-ditto Jacob Binzer, studievært Anders Bøtter fra P6 Beat og webredaktør Ole Rosenstand Svidt fra GAFFA.

Musikparlamentets tese er, at den danske metalmusik er populær i både ind- og udland, men alligevel har svært ved at få omtale i tv, radio og magasiner og vanskeligheder ved at blive tildelt økonomisk støtte. Der er gratis adgang. Bagefter er der Headbangers Ball med de tre fremadstormende danske metalbands Helhorse, By The Patient og Solbrud – her kræves billet. 

Trentemøller, Vega, klokken 22.00 (ekstrakoncert)

Det er Vordingborg-drengens to første danske indendørskoncerter siden de to roste shows, han spillede i Den Grå Hal, tilbage i 2011. Lineuppet består ud over Trentemøller på elektronik og tangenter af Marie Fisker (sang og guitar), Jakob Høyer (trommer, slagtøj), Jeppe Brix Sørensen (guitar, bas og kor) og Lisbet Fritze (guitar). Trentemøllers seneste album "Lost", der udkom den 23. september, har fået mange rosende ord med på vejen. Også GAFFAs anmelder Simon Nathanael var yderst begejstret og gav pladen fem ud af seks stjerner.

Herning

Volbeat, Jyske Bank Boxen, klokken 19.00 (venteliste)

Volbeat (billedet) er nok et af de danske rockbands gennem tiden, der for alvor har formået at slå deres navn fast med syvtommersøm. Ikke kun i Danmark, men også i udlandet og ikke mindst USA, hvor det flere gange er blevet bevist, at det er svært at bryde igennem som lillebitte dansker. Ikke desto mindre står drengene nu og giver koncert på to af Danmarks største scener – se flere datoer her. Vær beredt på en rockfest.

SØNDAG

København

Black Veil Brides, Vega, klokken 20.00

Amerikanske Black Veil Brides måtte aflyse deres oprindelige koncert i Store Vega i april grundet sygdom, men nu vender bandet stærkt tilbage. Black Veil Brides blev dannet i Cincinatti, Ohio i 2006. Bandet er store fans af rockgruppen Kiss, hvilket afspejles meget tydeligt i deres udseende, mens musikken tager udgangspunkt i den moderne goth- og emoscene. Deres første fuldlængde-album "We Stich These Wounds" ramte gaden i 2010 og solgte over 100.000 eksemplarer den første uge og gik direkte ind på Top 40 på Billboard Top 200 og som nummer 1 på Billboard Independent Chart.

Travis, Amager Bio, klokken 20.00

Efter fem års pause er Travis tilbage på landevejen med deres syvende album i bagagen. "Where You Stand" udkom den 19. august, og det skotske band har hevet svenskeren Michael Ilbert ombord til opgaven som producer. Med to nummer-et albums, fem top ti singler, to Brit Awards og mere end otte millioner solgte plader har Travis lavet sange, som vækker genklang i de fleste britiske hjem såvel som i mange danske. Deres store hits som "Turn", "Why Does It Always Rain On Me" og "Sing" er allerede klassikere og er sikkert også på sætlisten, når de gæster Amager Bio. Sammen med nye numre fra "Where You Stand".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA