x

Tom Waits skriver forestilling til Det Kongelige Teater

Tom Waits skriver forestilling til Det Kongelige Teater

Den stilskabende sanger, sangskriver og skuespiller Tom Waits har sammen med den amerikanske dramatiker og teaterinstruktør Robert Wilson skrevet et musikteaterstykke, som får verdenspremiere 7. november 2014 på Det Kongelige Teater, skriver Berlingske.

Stykkets foreløbige titel er "Death Car". Det er inspireret af historien om det berømte og berygtede amerikanske gangsterpar Bonnie og Clyde, der i 30'erne under depressionen i USA begik en række dramatiske røverier og er blevet sat i forbindelse med drab på flere politifolk og civile. I maj 1934 blev parret dræbt i Louisiana i et opgør med politiet, og siden er historien om dem blevet fortalt i adskillige bøger, film, teaterstykker og sange, og nu altså også i et musikteaterstykke af Tom Waits og Robert Wilson.

"Forestillingen er inspireret af Bonnie og Clyde, men vil ikke være en dokumentarisk gennemgang af deres liv," siger Det Kongelige Teaters presseansvarlige Christian Bækholm til Berlingske.

"Forestillingen skal efter at have været opført på den store scene i Skuespilhuset ud på en international turne. Indtil videre er der aftaler om opførelse af forestillingen i Tyskland, Norge og Holland," fortæller Christian Bækholm videre.

Tom Waits og Robert Wilson har arbejdet sammen flere gange før, også i Danmark. Således skabte de musikteaterforestillingen "Woyzeck", der fik verdenspremiere på Betty Nansen Teatret i 2000, ligesom en dansk version af deres stykke "The Black Rider" fra 1990 i 1998 blev sat op på Betty Nansen Teatret.

Ifølge Berlingske vil Tom Waits og Robert Wilson i nær fremtid rejse til Danmark for at finde de rette danske skuespillere til forestillingen. Også Tom Waits' kone og mangeårige samarbejdspartner, sangskriveren Kathleen Brennan, vil medvirke i produktionen af stykket.

Tom Waits' seneste musikudgivelse er albummet "Bad As Me" fra oktober 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA