x

Morrissey spiller til Nobel-koncert

Morrissey spiller til Nobel-koncert

Den 11. december uddeles Nobels Fredspris, der anses for at være en af verdens mest prestigefyldte priser, på Oslo Rådhus. I samme ombæring afholdes der et årligt tilbagevendende show, der denne gang løber af stablen i Oslo Spektrum. Blandt årets optrædende er det netop blevet annonceret, at selveste Morrissey vil kaste glans over aftenen sammen med Jake Bugg, Timbuktu og Souleyman.

Norske Dagbladet har talt med den ansvarlige koncertproducent Odd Arvid Strømstad, som siger, at man ikke er forberedt på kritik af artistvalget. Nogle tilbagemeldinger skal der dog nok komme i og med, at mange – især nordmænd – er oprørte over de udtalelser, Morrissey kom med under en koncert i Polen få dage efter Anders Breiviks terrorhandling den 22. juli. Sangeren, der også er en ortodoks vegetar, sammenlignede massakren med den daglige rutine i fastfood-industrien.

Sidste gang Morrissey stod på en norsk scene var tilbage i 2009. Under koncerten på Sentrum Scene blev der kastet et ølglas på sangeren, og han valgte derefter at forlade scenen sammen med sit backingband. Heldigvis for de fremmødte kom han ud igen efter et kvarters tid og fuldførte koncerten.

"Gennem årene har mange af de optrædende artister haft meninger og synspunkter, som ikke alle deler. Men uafhængigt af dette har alle de deltagende kunstnere været enige om én ting – de mødes på scenen med ét fælles mål og fokus: At hylde Fredsprisen og fejre årets vinder," siger Strømstad til Dagbladet.

Tidligere denne måned blev det offentliggjort, at norske Envy, Mary J. Blidge og James Blunt også bliver en del af det musikalske program under Nobelkoncerten i Oslo, og i år er det Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), der skal hyldes i Spektrum. Skuespiller Claire Danes, der lige nu er aktuel i succes-serien "Homeland", skal være vært under festlighederne, der potentielt kan blive set af 350 millioner husstande.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA