x

Moby og Thom Yorke i Spotify-clash

Moby og Thom Yorke i Spotify-clash

De fleste kunstnere gør det. Lader deres musik være tilgængelig på streamingtjenester som Spotify. Vi lever i en tid, hvor teknologien er primus motor for udviklingen i samfundet. Specielt musikindustrien har haft svært ved at finde fodfæste og har kæmpet mod piratkopiering og tabt fortjeneste i en årrække. Radiohead- og Atoms For Peace-frontmand Thom Yorke har tidligere været ude med riven og har revset Spotify, fordi han ikke mener, at kunstnerne får den betaling, de fortjener. Moby derimod har valgt at følge med tiden og hylder dem, der bygger vindmøller i stedet for læhegn – så at sige.

I et interview med Mashable har Moby udtalt: "Kunstnere, der tilpasser sig har det glimrende. En artist, der laver plader, tager på turnéer, dj'er, remixer, laver musik til videospil og film har det fint. Hvis du kan lære at tilpasse dig – det er virkelig mærkeligt og usundt, når folk taler om at begrænse udviklingen for at imødekomme den manglende evne til at tilpasse sig. Enhver branche har været påvirket af teknologiske ændringer på både positive og negative måder, men ligefrem at klage over det synes jeg er meningsløst. Jeg elsker Thom Yorke, men da jeg hørte ham klage over Spotify, var jeg sådan: "Du er bare en gammel mand, der råber ad lyntogene." Jeg elsker alt, der gør, at folk kan have mere musik i deres liv. 

Mobys udtalelser kommer i forbindelse med et interview om teknologi og musik, hvor han fortæller om sit nystiftede partnerskab med BitTorrent. Derudover er han gået ind i kampen for at modarbejde blokeringen af Spotify, som nogle på nuværende tidspunkt kæmper for.

Thom Yorke har meldt tilbage på Mobys Spotify-hyldest ved at tweete: "Jeg er en 45 år gammel Luddite (modstander af fremskridt) og jeg er stolt af det… Gab!" Til det svarer Moby – og hiver Talking Heads' David Byrne ind i snakken: "For at få det på det rene, så elsker jeg Thom Yorke og David Byrne – kreative genier! Jeg kan bare ikke se pointen i at bekæmpe en fremtid, som allerede er her."

Uenigheden kommer i kølvandet på, at Thom Yorke har valgt at fjerne Atoms For Peace-albummet "Amok" og solopladen "The Eraser" fra Spotify på grund af den ringe betaling, kunstnerne ifølge ham får ud af at have pladerne liggende tilgængelige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA