x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Hvis du allerede er småtræt af juleræset eller bare ønsker at flyve væk i musikkens verden for en kort stund, så se med her. GAFFA giver dig vanen tro et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er blevet bladret igennem, og her er 10 bud på, hvilke kunstnere der er værd at opleve, hvis du er i nærheden og trænger til liveaction.

FREDAG

København

Queens of the Stone Age, Forum, klokken 20.00

QOTSA gæstede dette års Roskilde Festival, og den koncert gav GAFFAs anmelder Christian Bækholm fem stjerner under overskriften "Queens Of The Stone Age sang solen rød." Queens of the Stone Age debuterede i 1998 med et selvbetitlet album, fik deres store gennembrud i 2002 med det tredje album, "Songs for the Deaf", og udgav i juni måned deres sjette album, "...Like Clockwork", gruppens første i seks år. De gæster i øvrigt også næste års Northside Festival i Aarhus. Rock on!

Herning

Depeche Mode, Jyske Bank Boxen, klokken 20.00

I juni gæstede Depeche Mode Parken for 42.000 publikummer. Den koncert takserede GAFFAs anmelder Ras Bolding til fire stjerner. Han skrev: "Der kan ikke undgå at snige sig lidt rutine ind, når man er så stort et navn som Depeche Mode og spiller så fyldige turnéer, som de nu engang gør, men det virker faktisk som om, at gruppen stadig holder af at stå på scenen" og "Depeche Mode skal altså have, at de stadig går 120 procent til den live, hvilket man bestemt ikke altid kan sige om alle andre grupper fra samme generation."

Odense

Linkoban, Kulturmaskinen, klokken 21.00

Linkoban har på kort tid fået skabt et solidt fundament under sin musikalske karriere. Med et altid energisk liveshow og med numre som "Popgun Track" og "Like This" i rotation på P3 er der ingen tvivl om, at Ling-Ly er kommet for at blive. Debutalbummet "Ox" udkom den 20. maj, og der er koncertmæssigt rigeligt at glæde sig til, hvis man er til grime/pop blandet med tunge beats. GAFFA gav albummet fem stjerner under overskriften "Hårdtpumpet, karismatisk og charmerende." 

LØRDAG

København

DMA Folk, Jazzhouse, klokken 18.00

Folkemusikken i Danmark er i stærk fremgang (eller har fået en renæssance), og Danish Music Awards Folk er tilbage med den årlige prisuddeling, der sætter fokus på genrens verden og væsen – og som samler folkemusikscenen til at fejre årets udgivelser og nye talenter. Som noget nyt i år samles i aftenens anledning et hold med fire prominente personligheder, der på hver sin måde har været med til at forny musikkens udtryk.

Placebo (billedet), Falconer Salen, klokken 20.00

Placebo, der nu er signet til Universal Music, har til dato indspillet seks studiealbum og solgt mere end 12 millioner plader på verdensplan. Bandets selvbetitlede debutalbum, udgivet i 1996, blev certificeret guld i England og opnåede platinstatus i Frankrig. I 2009 modtog Placebo også MTV Europe Music Award for "Best Alternative Act". De er aktuelle med "Loud Like Love," som har fået en varm modtagelse.

Villagers, Lille Vega, klokken 21.00

Sidste år i oktober varmede det irske indie-folk-band Villagers op for Grizzly Bear i Falconer Salen, og nu er det så blevet tid til bandets første koncert i Danmark som hovednavn. Villagers startede egentlig som forsanger Conor O'Briens soloprojekt, hvor han udgav en ep i 2009, men fik senere de fire andre medlemmer med om bord. Debutalbummet fra Villagers, "Becoming a Jackal" kom i 2010. Et udspil, som gjorde, at Dublin-drengene blev nomineret til den prestigefulde Mercury Music Prize. Bandets andet album "{Awayland}" udkom tilbage i januar i år og fik en blændende, femstjernet anmeldelse af GAFFAs Kristian Bach Pedersen.

Bo Kaspers Orkester, Store Vega, klokken 20.00

Det er 20 år siden, at Bo Kaspers Orkester blev dannet. Siden 1993 har de udgivet ti studiealbums og to opsamlingsplader, der tilsammen har solgt mere end 1,5 millioner eksemplarer. Den 31. oktober sidste år udgav de det nyste skud på stammen "Do borde tycka om mig". Gennem årene har de skabt hits som "Vi kommer aldrig at dö," "Amerika," "Ett & null" samt "Innan allt försvinner" og er kendte for festlige liveoptrædener.

Aarhus

Martin Hall, Musikhuset, klokken 19.30

Sanger, sangskriver og forfatter Martin Hall giver dette efterår sin eneste danske koncert i Musikhuset Aarhus. Det bliver hans første i Aarhus siden hans optræden i Skt. Pauls Kirke i oktober 2009 – en koncert, som blev udgivet på dvd under titlen "Live at St. Paul's". Koncerten har fokus på Halls to seneste album, "Phasewide, Exit Signs" fra april 2013 og "If Power Asks Why" fra oktober 2012. Sidstnævnte album blev sunget af den klassisk uddannede mezzosopran Andrea Pellegrini, men denne gang er det altså Hall, der står ved mikrofonen. Lineuppet til koncerten vil være Martin Hall som vokalist, Johnny Stage på guitar og keyboards, Andreas Bennetzen på kontrabas og elektronik, Henriette Groth på flygel, keyboards og bratsch samt Sisse Selina Larsen på trommer og perkussion.

Lyd+Litteratur Festival, Radar, klokken 12.00-17.00 og 20.00

Efter at have eksisteret i over ti år vil Lyd+Litteratur Festival i 2013 danne rammen for et tværæstetisk heldags-seminar, der belyser de kunstneriske forbindelser mellem lyd og tekst. Seminaret afrundes med en festivalaften med koncerter og performances. Oplev blandt andre De Efterladte, Skammens Vogn, Mouritz/Hørslev og Eggs Laid By Tigers.

SØNDAG

København

Støttekoncert – til fordel for filippinske jordskælvsofre, Store Vega, klokken 20.00

Tyfonen "Haiyan", der i sidste uge hærgede Filippinerne, har efterladt kolossal ødelæggelse og drevet flere millioner mennesker fra deres hjem. Der er således brug for en større indsats for at hjælpe de ramte indbyggere og på længere sigt få landet på fode igen. Bookingbureauet PDH Music er derfor gået sammen med Plan Danmark om at arrangeret en støttekoncert, som fokuserer på de mange filippinske børn. Du kan opleve Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Rasmus Seebach, Nik & Jay, Carl Emil Petersen (Ulige Numre), Shaka Loveless, Annika Aakjær, Ida Gard, Christian Hjelm, Jonas Haahr Petersen (Hymns from Nineveh), Klumpen & Raske Penge, Clara Sofie og Dreamers Circus, Mads Langer, Hannah Schneider, L.I.G.A., Fallulah, Silas Bjerregaard, Mads Björn og Per Vers, der alle stiller op kvit og frit i formålets navn.  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA