x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


En skøn tur i tidsmaskinen

Kan du huske, dengang The Orb spillede på Trekroner? Var du der selv? Hvis du var, blev det måske kickstarten på din livslange kærlighed til elektronisk musik. Sådan er der ihvertfald bemærkelsesværdigt mange, der husker den. Der synes ikke at være nogen elektronisk begivenhed på dansk jord, der omtales med samme fællesbegejstring som den legendariske Ultramarine-fest på Trekroner, hvor alle, der sidenhen blev en del af den elektroniske scene i Danmark på den ene eller den anden måde, syntes at have været. Den er blevet ophøjet som et fælles fokuspunkt. Måske fordi det var den første store, sådan rigtigt store, fælles begivenhed for det danske, elektroniske musikmiljø. Måske fordi den rent faktisk kickstartede noget. Det var den 28. august 1993, og det var her, frøet til Mantra blev sået. Tre måneder senere, den 30. november, slog Mantra dørene op i Eigens Ballroom på Islands Brygge, og hermed fik Danmark sin første ugentlige technoklub.

Det er præcis tyve år siden denne weekend, og det fejres på Culture Box med en fest, der genopliver klubben for en enkelt aften og utvivlsomt bliver en mindeværdig og rørstrømsk oplevelse, både for dem, der var der dengang, og dem, der ville ønske, de havde været der. Lineuppen er stærk med tyve danske navne, der efterhånden er blevet en flok erfarne damer og herrer: På Black Box spiller Bjørn Svin, Tania, Daniel Beattie, Inspectah Skratzh, Claus ES, Klaus B og Kong. På Red Box Patrick Bateman, Martin Decara, MHM One, Matightazz, Joakim Cosmo, Jespha, Tim Driver og Peter Pixzel. Og på White Box Opiate, Morten Wilken, 2000F og Quickstep. Vil man høre (og dele) røverhistorier og se gamle videooptagelser fra back-in-the-day, bør man joine festen på White Box allerede fra kl. 21. Kl. 23 starter fester på klubben, hvor der ovenikøbet er en 12''-pladepakke fra Multiplex til de 100 første gæster.

Hvad: 20 Years of Mantra
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 30. november fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Dobbelt-op på godt på Boxen
Åh ja, det bliver endnu en stor weekend på Boxen, for selvom lørdagens Mantra-ting må være en rimeligt pensumagtig bytur for mange, så er fredagen det faktisk også: Her er der besøg fra londonklubben-med-de-lidt-danske-rødder, WetYourSelf!, som indtager Fabric hver søndag. Peter Pixzel og Jacob Husley har kørt klubben sammen med irske Cormac siden 2007, hvor tingene foregik i en østlondonsk klub med en pool (deraf det våde navn), og når de besøger Boxen fredag, er det med Cormac selv plus det tyske stornavn Zip på mainfloor. Uh, det er gode sager. På Red Box spiller islandske Human Woman, Kim Las og SSL, mens Christian Foss og René Roslev passer White Box.

Hvad: WetYourself! præsenterer Zip og Cormac
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Fredag 29. november fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Strikkeklubben går elektronisk
Den månedlige torsdagsklub Strikkeklubben (hvor der kun er adgang for damer den første halvanden time) er tilbage på Sway i Aarhus. Der er altid et bestemt musikalsk tema, og i denne omgang er det elektronisk. Som altid er der gratis drinks, øl og snacks til damerne mellem 21 og 22.30 (i denne omgang er det vodka/booster), og Mette Johansen, Mette og Ane, Astrid Bryder, Asger Dybvad og Helmuth Kool står bag pulten.

Hvad: Strikkeklubben #7
Hvor: Sway, Sct. Clemens Torv 17, Aarhus
Hvornår: Torsdag 28. november fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link

Få varmen på Balkanmåden
Det er november, og nu er det for alvor blevet koldt og gråt og mørkt på den måde, der overrasker én hvert eneste år, igen og igen. Hvad gør man? Hvis man virkelig trænger til at få banket liv og munterhed-på-trods tilbage i de forfrosne lemmer, så bør man tage til Balkan Beat Party, hvor der blæses op for en vild og løssluppen fest i balkanstilen, ført an af Bjonko & Copenhagen Chalgija, Maestro George Mihalache og Anders Tresselt fra Yo Fok.

Hvad: Balkan Beat Party
Hvor: Huset, Magstræde, Kbh. K.
Hvornår: Fredag fra kl 21 til 01
Hvordan: Facebook-link


Stanley Kubrick og indianere på KB18
KB18 har også et festligt monster af en elektronisk dobbeltweekend på programmet. Om fredagen er hovednavnet tyske Miro Pajic, hvis lyd er blevet beskrevet som sci-fi-lydarkitektur og Stanley Kubrick-inspireret rytme-matematik (han suppleres på aftenen af Patrick Bateman, Secret Groovers, Andy Zones, Soran og Petter Pistol, George Doumani, Mike Brown og Rexie Lex). Og om lørdagen fejrer houseklubben TIPI sit to-årsjubilæum (med Jan Blomqvist, Larsson og YouANDme som hovednavne og dansk support fra Leman & Dieckmann, Kim Kemi og Rasmus Rekyl. Det koster 60 kr. før 01 og 80 kr. efter. Folk klædt ud som raver-indianere kommer gratis ind – men så skal man altså også være gået all in på looket. Tre neonfarvede indianerstriber på kinden er sandsynligvis ikke nok.

Hvad: Local 6 præsenterer Miro Pajic
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V
Hvornår: Fredag fra kl. 23.55 til 10
Hvordan: Facebook-link

Hvad: 2 Years of TIPI
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V
Hvornår: Lørdag fra kl. 23:55 til 09
Hvordan: Billetto-link

 

Rave på Refshaleøen
Som om det ikke var nok er der også stor fest på Halvandet, hvor Area 55 fyrer op for den multifarvede laser, den neonfarvede deko og den internationale prog- og psytrance-lineup bag pulten: Day Din, Waio, Zyce, Lyctum, Phaxe, Tezla, O.T.B. og dj Numb spiller, til benene falder af, og der er som altid shuttlebusser, der kan redde de trætte ravere hjem fra Refshaleøen fra kl. 04.30.

Hvad: Area 55
Hvor: Halvandet, Refshalevej 325
Hvornår: Lørdag 30. november fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA