Smukfest lover bedre pladsforhold – og har første navn klar

Smukfest lover bedre pladsforhold – og har første navn klar

Efter en lettere kaotisk Smukfest i 2013, hvor flere utilfredse gæster klagede over manglende plads, har arrangørerne bag festivalen annonceret en række ændringer, som skal rette op på pladsproblemet. I første omgang bliver der sat 4.000 færre billetter til salg i 2014, hvilket bringer det samlede antal gæster ned på cirka 50.000 (der var i 2013 op mod 55.000 gæster om dagen på festivalpladsen, red.)

Derudover har festivalarrangørerne også valgt at lukke flere områder, der tidligere har været gratis at benytte for gæster uden armbånd. Det omfatter blandt andet områderne Sherwood og Spilledåsen, som i 2014 kun kan besøges af gæster med armbånd. Det betyder samlet set, at der bliver færre folk på festivalpladsen, samtidig med at området bliver større, hvilket skal lette det pres, som ind til nu har generet Smukfest-publikummet. Derudover vil camping, shuttlebusser, parkering og brug af området også kun være tilgængeligt for betalende gæster.

Om baggrunden for de nye tiltag på Smukfest 2014 siger Claus Visbye, formand for Skanderborg Festivalklub:

"Vi modtager hvert år masser af feedback fra vores gæster, og oven på Smukfest 2013 er reaktionerneret entydige: vores gæster vil gerne være færre eller vil gerne have mere plads at udfolde sig på. Når vi så samtidig har tiltrukket tusindvis af gæster uden billet, blandt andet til vores område i Sherwood, så kan området ikke længere fungere som den oase, det egentlig var tænkt som. Politiet har desværre også påpeget, at der er voksende problemer med tyverier og vold uden for den indhegnede del af festivalområdet. Tilsammen har det fået os til at drage den konklusion, at vi kun kan skabe den bedste og mest sikre festival for vores publikum, hvis vi fremover indhegner hele den aktive del af festivalen. Altså både campingpladserne, Sherwood og området ved Spilledåsen.

Sammen med myndighederne, med kommunen og med alle vores egne dygtige folk, vil vi i løbet af de næste måneder arbejde med at få lavet hele den store plan, disse forandringer medfører. Vores fokus er klart, at Danmarks Smukkeste Festival også de kommende år skal være et af landets største og bedste arrangementer – og for at sikre det træffer vi nu altså nogle radikale valg."

I sidste uge kunne det populære engelske band The 1975 i øvrigt fra scenen på Loppen fortælle, at de gæster næste års Smukfest og er således det første navn på programmet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA