x

Se Eminem flyve og gå på vandet

Se Eminem flyve og gå på vandet

Om Eminem har storhedsvanvid, må være op til den enkelte at vurdere. I hvert fald er han nu ude med musikvideoen til "Rap God", som blandt andet viser ham flyve og gå på vandet som en anden Kristus-skikkelse. Du kan se videoen nederst i artiklen.

"Rap God" er endnu en single fra "Marshall Mathers LP2", som også rummer singlerne "Berzerk", "Survival" og "The Monster". I videoen kan man se Eminem, der i sit stiveste puds, med jakkesæt og solbriller rapper foran en spraglet grafisk baggrund, der minder om grafikken fra regneark. Det viser sig, at han er inde i et fjernsyn, altimens han samtidig er hooked op til fjernsynet liggende i en stol, på bedste Matrix-facon. 

I videoen hopper han mellem forskellige dimensioner igennem ildringe, imens hans tunge-twistende flow kører med en vanvttigt imponerende fart henover. Da han vågner fra stolen, flyver tingene omkring ham i bedste "X Men"-stil.

Eminem hedder fra fødslen Marshall Bruce Mathers III, og til dem der ikke vidste det, er kunstnernavnet en sammenføjning af de to M'er i hans navn - M and M = Eminem. Eminem debuterede som soloartist med albummet "Infinite" tilbage i 1996, men blev først for alvor opdaget med "The Slim Shady LP" (1999, med blandt andet hittet "My Name Is"), og særligt "The Marshall Mathers LP" (2000), som er forgængeren til den nye udgivelse med samme navn.

Siden 2000-albummet har han nu udgivet otte album på egen hånd, og to med rap-kollektivet D12. Han har dog først fundet formatet fra volume 1 i "Marshall Mathers"-sagaen på det nye album, som fik fem stjerner af GAFFAs anmelder med de rosende ord:

"Der er tale om en yderst intens toer til Marshall Mathers-pladen. Også lydmæssigt, hvor der lægges en solid bund under Ems stadig imponerende og decideret overlegne evner som rimsmed og rapper. Eksemplerne er talrige, men på det meget sigende titulerede nummer Rap God flekser han speedrap-musklerne, så man som lytter bliver helt forpustet."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA