x

P3's Musikquiz-vært: Jeg vil gerne på date med Miley Cyrus

P3's Musikquiz-vært: Jeg vil gerne på date med Miley Cyrus

Alder: 38 år

Civilstatus: Kæreste med Mette, som jeg har to børn med

Profession: Vært på radioprogrammet Musikquizzen på P3 og aktuel med brætspilsudgaven af Musikquizzen. Kan fås i velassorterede boghandlere netop nu.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej, jeg kommer fra et parcelhuskvarter i Hundige, syd for København. Ingen af mine forældre er musikalske, så jeg aner ikke, hvor min musikinteresse er kommet fra. Vi er faktisk derude, hvor jeg tvivler på, at min far ved, hvem Lady Gaga er. Hvilket nogle nok vil misunde ham.

Spiller du selv et instrument?

– Nope! Og må jeg tilføje: "Desværre". For jeg bliver altid misundelig, når jeg ser folk, der sætter sig til klaveret og lader poesien flyde ud igennem fingrene.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Ja, det sker hvert år på Roskilde. Jeg kan huske, da Green Day spillede på Orange Scene i 2005 og samlede et band af publikummer på scenen. Billie Joe Armstrong kigger ud over publikum og spørger: "Er der nogen her, der kan spille guitar". Min hånd fløj i vejret, vel vidende at det kan jeg jo ikke. "Nogen, der kan spille trommer?". Op igen med hånden. "Bas?" Mand, jeg ville have gjort hvad som helst for at komme derop og opleve magien set fra scenekanten.

Synger du i badet?

– Nej, aldrig.

Hvad betyder musik for dig?

– Alt!

Hvordan lytter du til musik?

– I radioen! Jeg kan sige tjek til hele paletten med både stream, download, cd'er, lp'er et cetera, men jeg hører allermest musik igennem radioen. Ikke kun P3, men også gerne P6 Beat og – hold fast – P8 jazz.

Hvem er din yndlingskunstner?

– John Farnham. Guderne skal vide, at hans sidste mange plader er rædselsfulde, men intet kan slå lyden af stemmen fra min første lp. Hans Whispering Jack-album med blandt andet You're The Voice var den første plade, jeg købte, og jeg kan den udenad. Så da han sidste år gav en række koncerter i Australien, hvor han spillede Whispering Jack-albummet fra ende til anden, så fløj jeg da til Australien i tre dage for at se det. Behøver jeg at sige, at min kæreste syntes, det var langt ude? I hjemlandet Australien er han i år kåret som den bedste sanger nogensinde af et panel af 100 australske musikere, foran blandt andre Bon Scott, Michael Hutchence og Bee Gees.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Alle albums med titlen My Danish Collection.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Billy Joels Piano Man.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Det er sjovt, jeg forbinder musik med så uendelig mange forskellige ting, men ikke min første forelskelse med nogen særlig sang.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Jeg havde engang en kæreste, hvor jeg vidste, at når der blev tændt fyrfadslys og sat Richard Marx på anlægget med Right Here Waiting… så skulle der knaldes. Dét kurerede mig for behovet for musik til sex.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Radio!

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Robin Thicke: Blurred Lines ft. T.I. og Pharrell

Hvad er den første sang, du kan huske?

– Rockwell feat. Michael Jacksons Somebody's Watching Me. Min storesøster havde den på et kassettebånd med blandede hits, som kørte på ghettoblasteren.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

Mannen I Den Vita Hatten med Kent. Jeg elsker den her melankolske nordiske tone hos Kent, men dét nummer er i en klasse for sig. At se og høre dét nummer live kræver, at jeg bærer spejlbriller.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

To Lys På Et Bord med Otto Brandenburg. Det er min godnatsang til ungerne, så det skulle være den sidste gang, de hørte fra mig.

Har du været i operaen?

– Ja, jeg har blandt andet set Aïda under åben himmel i arenaen i Verona, Italien.

Har du været på festival?

– Roskilde, Skanderborg, Samsø. You name it.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– The Streets på Roskilde i 2008. Hvis du var der, så ved du, hvad jeg mener.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Miley Cyrus. Bare fordi.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA