x

Bob Dylan sagsøgt for racisme

Bob Dylan sagsøgt for racisme

Bob Dylan er ifølge slate.fr blevet sagsøgt af en gruppe fransk bosatte kroater for racisme. Søgsmålet kommer efter en udtalelse fra Dylan tilbage i september i år, hvor Dylan i et interview med fransk Rolling Stone blev spurgt om, hvilke paralleller han ser mellem Amerika under borgerkrigen og USA i dag:

"Mmm, jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det. Det er sådan … USA brændte og ødelagde sig selv på grund af slaveri. USA ville ikke give op. Det måtte slibes ud. Hele systemet måtte flåes ud med kraft. En masse drab. Hvad, omkring 500.000 mennesker? En masse ødelæggelse for at ende slaveri. Og det er det, det hele handler om."

"Det her land er bare for fucked up, når det kommer til farve. Det er en distrahering. Folk er efter hinanden, bare fordi de har forskellig farve. Det er sindssyge på sit højeste, og det vil holde enhver nation tilbage – eller ethvert nabolag tilbage. Eller bare hvad som helst tilbage. De sorte ved, at nogle hvide ikke ville opgive slaveri – at hvis de hvide fik det på deres måde, ville de sorte stadig være underlagt slaveri, og de kan ikke lade som om, at de ikke ved det."

"Hvis du har en slave-mester eller en klan i dit blod, kan sorte fornemme det. Den slags sidder i fast den dag i dag. Akkurat som jøder kan fornemme nazi-blod, og som serbere kan fornemme kroatisk blod," svarede Bob Dylan på spørgsmålet fra Rolling Stone.

Det er den sidste linje i Dylans svar, som har givet anledning til utilfredshed blandt kroater, der mener, at sammenligningen er uretfærdig:

"Det er en tilskyndelse til had. Du kan ikke sammenligne kroatiske kriminelle med alle kroater. Men vi har ikke noget imod Rolling Stone eller Bob Dylan som musiker," forklarer Vlatko Mari, generalsekretær for den kroatiske organisation. Indtil videre har der ikke været nogen respons fra Dylan selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA