x

GAFFA-Prisen 2013: Og vinderne er…

GAFFA-Prisen 2013: Og vinderne er…

Se masser af billeder fra showet

Se masser af billeder fra den røde løber

Se masser af billeder fra festen

Torsdag den 5. december blev GAFFA-Prisen 2013 afholdt ved et stort prisuddelingsshow på Bremen Teater i København. I alt har 15.766 GAFFA-læsere – en ny rekord – kåret vinderne ved at stemme på en lang række danske og udenlandske kunstnere i 17 kategorier.

Årets store vinder er Mads Langer, der vinder hele fire priser, nemlig Årets Danske Mandlige Kunstner, Årets Danske Album, Årets Danske Hit og Årets Danske Pop-Udgivelse. I den danske afdeling er der også to priser til , Årets Danske Kvindelige Kunstner og Årets Nye Danske Navn – selvom hun endnu kun har udgivet en ep og en stribe singler.

På udlandsfronten er der to GAFFA-statuetter til Justin Timberlake, Årets Udenlandske Album og Årets Udenlandske Mandlige Kunstner, ligesom Daft Punk får to forgyldte G'er som Årets Udenlandske Band og for Årets Udenlandske Hit.

Herhjemme er der desuden priser til Nik & Jay (Årets Danske Band), Kashmir (Årets Danske Rock-Udgivelse), Volbeat (Årets Danske Hard Rock-Udgivelse), Topgunn (Årets Danske Urban-Udgivelse) og Trentemøller (Årets Danske Elektroniske Udgivelse), men der på udlandssiden også er priser til Katy Perry (Årets Udenlandske Kvindelige Kunstner) og Avicii (Årets Nye Udenlandske Navn). Se den detaljerede vinderliste nedenfor.

Årets Skulderklap, som GAFFAs redaktion uddeler til en aktør inden for musiklivet, der har gjort en ekstraordinær indsats for musikken i det forgangne år, går til musikprojektet Musikstarter igangsat af Nephew, Roskildefonden, Bikubenfonden og Musik & Ungdom. Læs juryens begrundelse nedenfor.

Ved showet på Bremen Teater var der liveoptrædener ved Folkeklubben, Förtress vs. Nelson Can, Go Go Berlin, Jonny Hefty & Jøden, Sebastian Lind, NOAH, Ponyblod feat. Marvelous Mosell, Kira Skov, Specktors og Ulige Numre. Aftenens vært var Anders Breinholt.

Se meget mere på Facebook - Twitter - Instagram, hvor vi løbende poster nyheder, billeder, reaktioner og meget andet. Du kan også selv deltage i snakken om GAFFA-Prisen 2013 på de sociale medier ved at benytte #gaffaprisen2013.

Læs en mere detaljeret reportage fra showet

Vinderne til GAFFA-Prisen 2013:

Årets Danske Kvindelige Kunstner

Årets Danske Mandlige Kunstner

Mads Langer                    

Årets Danske Band (præsenteres af Radio 100)

Nik & Jay     

Årets Danske Album (præsenteres af Hi-Fi-Klubben)

Mads Langer - In These Waters

Årets Nye Danske Navn

MØ                                                                                

Årets Danske Hit (præsenteres af Jägermeister)

Mads Langer – Elephant

Årets Udenlandske Album

Justin Timberlake - The 20/20 Experience

Årets Udenlandske Band

Daft Punk

Årets Udenlandske Kvindelige Kunstner

Katy Perry

Årets Udenlandske Mandlige Kunstner

Justin Timberlake

Årets Nye Udenlandske Navn

Avicii

Årets Udenlandske Hit

Daft Punk feat. Pharrell Williams – Get Lucky

Årets Danske Rock-Udgivelse (præsenteres af Royal Beer)

Kashmir - E.A.R.

Årets Danske Pop-Udgivelse

Mads Langer - In These Waters

Årets Danske Urban-Udgivelse

TopGunn – 21

Årets Danske Hard Rock-Udgivelse

Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Årets Danske Elektroniske Udgivelse

Trentemøller – Lost

Årets Skulderklap

Musikstarter

GENINDLÆS SIDEN HER FOR AT SE NYE TWEETS

Facebook:

Twitter:

Instagram:

GENINDLÆS SIDEN HER FOR AT SE NYE TWEETS

 

GAFFAs begrundelse for tildelingen af Årets Skulderklap til Musikstarter:

Årets Skulderklap er modsat aftenens øvrige priser ikke fundet via en demokratisk proces, men bestemt af GAFFAs redaktion. Årets Skulderklap gives til en person eller en aktør, som har ydet en ekstraordinær indsats for musiklivet i Danmark i det forløbne år.

I en tid, hvor alle politikere har travlt med at høste stemmer fra den stærkt voksende ældre del af befolkningen, bliver blandt andet børn og unges forhold til musik og kultur kørt længere og længere ud på et sidespor. For repræsentanter for den syngende del af befolkningen er det f.eks. bekymrende, at under 30 % af landets folkeskoler tilbyder musikundervisning som valgfag.

Tænk, hvis 70 % af den kommende generation ikke har prøvet at hamre taktfast på en koklokke, slå lykkeligt på en xylofon eller rocke løs på en guitar til "Superliga".

Hvis dansk musik skal have en fremtid, skal der tages hånd om den næste generation af musikere og sangere, så vi på dette område bevarer vores forspring og muligheder for at gøre os heldigt bemærket på den mere og mere globaliserede musikscene.

Derfor er det yderst prisværdigt, at private initiativtagere har taget skeen i egen hånd, fundet en pose penge og lavet et projekt, som vil give en hel masse 13- til 18-årige muligheden for at prøve kræfter med det at spille musik selv og sammen med andre. Som det hedder i projektbeskrivelsen:

"…dét at øve sig på et instrument kan overføres og bruges i anden læring og måske ligefrem gøre det sjovere at gå i skole. Og også at fællesskabet omkring skabelse og udførelse af musik rummer en kolossal styrke. En styrke, som i nogen grad bliver overset i tiden."

Årets Skulderklap går til Nephew, Roskildefonden, Bikubenfonden og Ungdomsringen for projektet MUSIKSTARTER.

Læs en mere detaljeret reportage fra showet

Se masser af billeder fra showet

Se masser af billeder fra den røde løber

Se masser af billeder fra festen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA