x

Simple Minds til Smukfest

Simple Minds til Smukfest

Den jyske festival, der afholdes i ly af Skanderborgs bøgetræer, har annonceret, at skotterne fra Simple Minds gæster Smukfest til august næste år. Dermed er festivalens andet internationale navn på plads. I slutningen af november blev det offentliggjort, at de populære gutter fra det engelske band The 1975 også er at finde på Danmarks Smukkeste Festival i 2014. I sidste uge har festivalen desuden annonceret Magtens Korridorer samt de GAFFA-Pris-vindende Mads Langer og MØ.

Simple Minds har huseret siden dannelsen i 1977 og fik stor, kommerciel succes i begyndelsen af 80'erne. I den brede befolkning er de nok bedst kendt for deres hit "Don't You (Forget About Me)" fra 1985, der agerede soundtrack til John Hughes-filmen "The Breakfast Club." Dertil kommer singler som "Alive And Kicking" og "Belfast Child", og i 1986 blev de nomineret til en Brit Award for Bedste Britiske Gruppe.

Der er blevet udskiftet en del i konstellationen gennem årerne, men to af de stiftende medlemmer holder stadig fanen højt. Det er forsanger Jim Kerr og Charlie Burchill, der startede på guitar og keyboard og siden hen har tilføjet flere instrumenter og sangskrivning til cv'et.

Smukfest afholdes anden weekend i august 2014, og billetter kan findes via GAFFA Live.

Hør Simple Minds' hyldestsang til Nelson Mandela, "Mandela Day", hvis aktualitetsniveau er steget en del efter ikonets død i torsdags, den 5. december:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA