x

Guide: Her skal du feste nytårsaften

Guide: Her skal du feste nytårsaften

Skal det være på hotel?
Hvis du gerne vil slippe for at stå og kæmpe med de andre berusede festmasser om en taxi hjem klokken kvart over 5 den 1. januar om morgenen, så er tricket selvfølgelig bare at overnatte samme sted, som du fester. Det kan lade sig gøre på Hotel Skt. Petri, hvor Cph Finest igen i år inviterer til hotelfest. Man kan springe på fra start med en femretters gourmetmiddag eller bare købe billet til festen fra 22.30, og køber man den fulde pakke inklusiv overnatning på et af værelserne, er der også brunch inkluderet i prisen næste morgen. Man kunne forestille sig, det blev en temmeligt stemningsfuld morgenmad med sådan et helt hotel pakket med gæster med tømmermænd i rockstjernestørrelsen. TooManyLeftHands, Jean von Baden, Sorte Slyngel og Emil Lange spiller i The Ballroom (den højloftede lobby omdannet til natklub), mens Mr Møller, Sami Kid, Maverick & Shane, Emilie Lilja og Sabroe dj'er i Rum II.

Hvad: The New Year's Eve Hotel Party
Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22, Kbh. K.
Hvordan: www.cphfinest.com


Skal det være techno?
Traditionen tro holder det elektroniske spillested Culture Box nytårsfest, ganske som de har gjort siden klubbens åbning i 2005. Der er 20 dj's på programmet: Patrick Bateman, Asmus Odsat, Ena Cosovic, Konsistent, Mads Rehl, Pernille, Serg K, CTRLS og Triky spiller techno på mainfloor, og der er house i kælderen på Red Box med Jean von Baden, Tine Valentin, Tim Andresen, Mr. Jakobsen, CK Feltman, Steffen H, MHM One og Leragér. Dørene er åbne fra 21 på White Box med Azpecialguest, Ian Bang og Düring bag pulten.

Hvad: New Year's Eve Bang!
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a. Kbh. K.
Hvordan: Facebook-link


Skal det være med indianere?
Houseindianerne fra TIPI er tilbage på KB18 med endnu et rave nytårsaften, der skydes i gang ved midnat og stopper, når kræfterne ebber ud. Og man kan roligt regne med, at der er gang i dansegulvet til den lyse morgen og beyond i dette tilfælde. Nattens hovednavn er hollandske Ici Sans Merci, som suppleres af Strung Fellows, Leman & Dieckmann og Rasmus Rekyl bag pulten.

Hvad: Tipi New Year Tomahawk
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvordan: Facebook-link


Skal det være med Big Band?
Hvis man vil gå all in på luksusfornemmelsen, er der nytårsgalla på Danmarks kendteste hotel med gourmetmiddag i Palmehaven af Ronny Emborg, fyrværkeri på Kongens Nytorv og fest i Palmehaven til kl. 03 med Blichers Big Band, Ida Corr og Bobo Moreno. Også her er der mulighed for at overnatte på hotellet og pleje tømmermændene med en stor champagne- og jazzbrunch næste dag. Pladser ved rundbordene koster fra 2400 kr. og op, og dresscoden er galla.

Hvad: Nytårsgalla på d'Angleterre
Hvor: D'Angleterre, Kongens Nytorv 34, Kbh. K.
Hvordan: http://www.dangleterre.com/promotion/


Skal det være for dem over 30?
"Du kan sove, når du bliver gammel" er mottoet for natklubben Nord, hvor man skal være over 30 for at blive lukket ind. Det kan altså være et smart sted at tage hen, hvis du gerne vil på natklub, men IKKE vil høre techno eller house - og samtidig gerne vil være sikker på ikke at havne på et diskotek, hvor du er omgivet af fulde 22-årige. Som sædvanlig til Nords nytårsfester kan man købe billet til spisning (inklusiv fri bar) fra 17.30 eller slutte sig til festen fra kl. 22.30 i stedet. Og på Nord følger man nytårstraditionerne: Både dronningens nytårstale kl. 18 og rådhusklokkerne ved midnat vises på storskærm.

Hvad: Nytårsfest på Nord
Hvor: Nord Natklub, Axeltorv 5, Kbh. K.
Hvordan: Link til Nords hjemmeside


Skal det være for dem over 40?
Man behøver ikke være ud i god tid for at slutte sig til Paradiscos årlige nytårsfest: Billetter kan købes i døren, der er ingen forhåndstilmelding, og dørene er så åbne, som de kan være. Bortset altså lige fra kvart i midnat til kvart over, hvor dørene lukkes, så der kan fokuseres fuldt på de inderlige nytårskram. Paradisco er en forening, der holder fester med foredrag og workshops hver fjortende dag på kulturhuset for et voksent publikum mellem 35 og 65, og de lover et brag af en nytårsfest med glimmerhatte, pailletskørter, båthorn og et livligt dansegulv. DJ Peter og Dj Xander spiller hits og tager i den grad imod musikønsker.

Hvad: Nytårsaften på Paradisco
Hvor: Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade 4
Hvordan: Link til Paradisco


Skal det være med fri bar?
Det kåde unge feststed Sukkerbageren, der hen over sommeren satte ekstra gang i sommerfestivitasen ved at etablere en midlertidig pool i deres gårdhave (og udlove gratis flasker til de første, der hoppede i) fyrer naturligvis også godt op for festen nytårsaften, hvor de lover fri bar i syv timer – når først man har købt indgangsbilletten. Her kan man også vælge at være med til spisning (fra kl. 19 – se info i facebooklinket) eller bare købe billet til festen (fra kl. 22). Faustix, Anders K, Fabian Mazur og Jay Adams fyrer op for mainfloor, mens Oskar S, Fredsgaard og Castella spiller i loungen.

Hvad: Sukkerbagerens nytårsfest
Hvor: Sukkerbageren, Købmagergade 26e, Kbh. K.
Hvordan: Facebook-link


Skal det være en ombygningsfest?
Train Natklub skal bygges om og holder derfor lukket hele januar og februar 2014. Så nytårsaften er sidste chance for at feste igennem i lokalerne, som de er nu. Om der dermed gives ekstra lov til at danse på bordene og på anden vis smadre helt igennem, skal vi ikke blande os i her, men i hvert fald: Billetter kan kun købes i døren (125 kr.), Lars Jespersen, Denz & Kenneth Rothly passer dj-pulten, og dørene åbnes 00.30.

Hvad: Nytårsfest på Train
Hvor: Train Natklub, Toldbodgade 6, Aarhus C.
Hvordan: Link til Train


Listen udvides.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA