x

Arctic Monkeys til Roskilde Festival

Arctic Monkeys til Roskilde Festival

Roskilde Festival melder sig for alvor ind i kampen om at få booket 2013's mest succesfulde artister. Festivalgængerne kan endnu engang se frem sig til at opleve Arctic Monkeys, der gæster festivalen for fjerde gang. Første gang var tilbage i 2006, hvor de indtog Arena. Siden har Orange Scene været deres faste plads. Koncerten på Roskilde Festival bliver bandets eneste skandinaviske festivalkoncert i 2014.

Arctic Monkeys har med deres femte studiealbum "AM" virkelig markeret sig som et af verdens mest roste rockbands. Pladen udkom den 9. september og fik fem fuldgode stjerner af GAFFAs anmelder Kristian Petersen under overskriften "Selvsikkert og helstøbt rockalbum fra Sheffields mest prominente knægte." NME-redaktør Mike Williams har kaldt "AM" "absolut og indiskutabelt det mest fantastiske album i deres karriere, og det er måske også den bedste plade de seneste 10 år." Han tilføjer: "Samtidig er det ikke et band, der arbejder på deres absolutte peak – det har vi stadig til gode. Det er et stykke arbejde fra et band, der stadig udvikler sig."

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén udtaler sig i bookingen i en pressemeddelelse: "Arctic Monkeys er et af vores publikums mest ønskede bands, og de har leveret fremragende koncerter på vores scener i deres unge år. Deres nyeste plade er skamrost af anmelderne, og de er vokset på alle tænkelige måder, siden de sidst besøgte Roskilde Festival. Så i 2014 får de en eksklusiv chance for at vise publikum foran Orange Scene, hvorfor Arctic Monkeys et af tidens største rockbands."

Arctic Moneys føjes til et program for 2014, der indtil videre rummer navne som Haim, Pusha T, Carcass, Trentemøller og MØ. Flere aktuelle navne fra alle vægtklasser og kategorier offentliggøres snarest. Følg med her på gaffa.dk, på vores Facebook-profil samt Twitter.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014.

Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA