x

Kira Skov laver Selvoptagelser

Kira Skov laver Selvoptagelser

DR2 lancerer til oktober en portrætserie med titlen "Selvoptagelser", hvor seks danske kunstnere er blevet bedt om at lave en 25 minutter langt selvportræt. En af de seks er sangerinden Kira Skov, der i en udsendelse 11. oktober vil forsøge at lave "et opgør med det en-dimensionelle billede af Kira Skov som en slags dansk Janis Joplin".

Idéen til programserien kommer fra Torben Steno, der har udvalgt skuespilleren Jens Albinus, komponisten Thomas Blachman, digteren Ursula Andkjær Olsen, billedkunstneren Olafur Eliasson, filminstruktøren Nicolas Winding Refn og rocksangeren Kira Skov til at portrættere sig selv. Han siger om Kira Skov: ”Kira er det nærmeste, vi kan komme på en yngre dansk rocksangerinde med et internationalt format. Hun har da også prøvet kræfter med musikbranchens barske betingelser udenfor Danmark i adskillige år.”

Kira vil i løbet af portrættet opføre en række sange, taget fra Kira and the Kindred Spirits’ tre album, akustisk, filmet i hendes egen lejlighed. Derudover vil der være en live-optagelse fra årets Skanderborg Festival, suppleret af interviews med The Kindred Spirits (Rune Kjeldsen, Nicolai Munch-Hansen og Jesper Lind), som her præsenterer deres oplevelse af Kira, som ven og musiker.

Men det er ikke kun på tv, man i løbet af efteråret kan opleve Kira & Co. Bandet påbegynder en efterårsturné landet rundt fra den 3. november, men inden da er der også mulighed for at opleve dem live i henholdsvis Århus og Odense.

06.09 Århus C., Univers (Århus Festuge)
07.09 Odense, Amfiscenen/ Brandts
03.11 Lyngby, Templet
04.11 Helsingør, Toldkammeret
09.11 Greve, Portalen
10.11 Holbæk, Elværket
11.11 Vejby, Vejby Forsamlingshus
17.11 Frederikshavn, Maskinhallen
23.11 Roskilde, Gimle
24.11 Albertslund, Forbrændingen
25.11 København, Store Vega
02.12 Kolding, Godset
08.12 Slagelse, Slagelse Musikhus
09.12 Køge, Tapperiet
13.12 Esbjerg, Tobakken


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA