x

Roskilde Festival i gavehumør

Roskilde Festival i gavehumør

Roskilde Festival, der ud over at være en særdeles populær festival, også er en 100 procent non-profit organisation, hvor alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival, er i julehumør. De donerer 900.000 kroner til ni forskellige organisationer, der blandt andet gør en forskel for hjemløse kvinder i Danmark og for udsatte børn i Norge og Sverige.

Formand for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen, siger: "Foreningen Roskilde Festival har altid haft et særligt fokus på sociale udsatte børn og unge, men i de senere år hører vi fra organisationerne, at behovet for hjælp og støtte er blevet større. Det gælder jo ikke alene i julen. Derfor lægger vi også vægt på, at en del af donationerne går til organisationer, der er aktive hele året og hjælper mennesker med at komme videre."

Blandt modtagerne er Mødrehjælpen og Frelsens Hær, der begge tidligere i december har tilkendegivet, at de har fået mange flere ansøgninger om julehjælp i år end tidligere. En anden modtager er akut-herberget Café Klare på Vesterbro i København, som modtager fra Roskilde Festival 150.000 kroner til deres indsats for udsatte kvinder, som de tilbyder overnatning og rådgivning

Britta Lindquist, der er daglige leder på Café Klare, siger: "Donationen fra Roskilde Festival er den bedste julegave, vi ville have kunnet ønske os. Nu glæder vi os over, at vi kan tilbyde lidt mere jul til vores brugere. Jeg glæder mig især over, at der er råd til aktiviteter resten af året, og at vi fortsat kan tilbyde gratis mad til vores brugere."

For første gang modtager også svenske og norske organisationer julehjælp fra Foreningen Roskilde Festival, nemlig Frelsens Hær i Norge og Sverige. Da en del af festivalens deltagere kommer fra de to nordiske lande, mener folkene bag, at det er på sin plads at levere noget tilbage på den front.

De 900.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival uddeles til disse ni organisationer:

  • Mødrehjælpen: 300.000
  • Café Klare: 150.000
  • Frelsens Hær Danmark: 100.000
  • Frelsens Hær Sverige: 100.000
  • Frelsens Hær Norge: 100.000
  • Dansk Folkehjælp Julehjælp: 45.000
  • Juleaften i Konventhuset: 35.000
  • Børnenes Kontor Roskilde: 35.000
  • Roskilde Julehjælp: (Roskilde Baptistkirke): 35.000

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA