x

Steen Jørgensen på soloturné

Steen Jørgensen på soloturné

Den mangeårige frontmand i danske Sort Sol udgav i november albummet "Standards For Living...," hvor han, på modig vis, giver sig i kast med fortolkninger af klassikere fra sværvægterne som Bob Dylan, The Beatles, Kraftwerk, Leonard Cohen, Joy Division og Tom Waits. Nu bekræfter han, at denne udgivelse vil bringe ham til Danmarks fire største byer med et show i baggagen. Om koncerterne siger Steen Jørgensen:

- Jeg elsker jo at spille live og jeg elsker de her sange, så selvfølgelig skal vi da ud og spille dem. Jeg er pt. ved at samle det livehold, jeg skal have med, så den spænding må I vente med at få udløst til starten af det nye år.

"Standards For Living..." er blevet anmeldt af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som kvitterede med hele fem ud af seks stjerner under overskriften: "Som iskrystaller. Stærke og overrumplende fortolkninger fra dansk rockikon." Det får koncertturnéen til at virke særdeles lovende.

Steen Jørgensen har været sanger i Sort Sol siden 1977 – med en del pauser i de senere år – og har udsendt et enkelt album med Lennart Ginman i 1998 under navnet Ginman/Jørgensen. Den nye plade er indspillet i de hæderkronede Abbey Road-studier i London og selskab med blandt andre guitaristen Rune Kjeldsen, bassisten AC (Anders Christensen) og multimusiker Kasper Winding. AC har i øvrigt spillet med Sort Sol i 2011 og 2013, ligesom Rune Kjeldsen spillede med bandet i begyndelsen af 00'erne.

Foruden sin sangerkarriere har Steen Jørgensen medvirket i en række film, blandt andre "Et Skud fra Hjertet" (1986), "Rami og Julie" (1988) og tv-filmen "Den Serbiske Dansker" (2001) samt en stribe teaterstykker. I 2011 var han dommer i TV2's talentprogram "Voice – Danmarks største stemme".

Sort Sol har i år i øvrigt indspillet flere nye numre, fortalte guitarist Lars Top-Galia til GAFFA i foråret, men disse er endnu ikke blevet udgivet.

Se koncertdatoerne her og find billetter via GAFFA Live:

28. maj: Skråen i Nordkraft, Aalborg

29. maj: Magasinet, Odense

30. maj:Musikhuset, Aarhus

31. maj: Store Vega, København

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA