x

Hør ny julesang fra Slaraffenland

Hør ny julesang fra Slaraffenland

Det er i sagens natur højsæson for julesange, og nu har det danske band Slaraffenland også lavet en. Eller rettere, de har skrevet ny musik til en gammel finsk julesang. Sangen udsendes i samarbejde mellem det amerikanske pladeselskab Hometapes og hjælpeorganisationen Megabolt, der arbejder med kunstprojekter på børnehospitaler i USA.

Nummeret hedder "Give Me No Splendour, Gold or Pomp" og er en del af pladeselskabet Hometapes og hjælpeorganisationen Megabolts jule-støtteplade "A Ride to Anywhere". Slaraffenland har sat ny musik til en finsk julesang fra 1938 med tekst af forfatteren Zachris Topelius og oprindelig musik af Jean Sibelius. Teksten er tidligere blevet oversat til engelsk.

Støttepladen "A Ride to Anywhere" indeholder også bidrag fra navne som CYNE, Leverage Models, Helado Negro og Brad Laner fra gruppen Medicine. Hele pladen kan downloades gratis, men alle opfordres til at donere et valgfrit beløb, som ubeskåret vil gå til kunstprojekter for børn på amerikanske hospitaler.

Slaraffenlands seneste album er "We're On Your Side" fra 2009, gruppens fjerde. Gruppen arbejder for tiden på nyt materiale.

Det er ikke første gang, Slaraffenland indspiller en julesang. De har også udgivet en i 2010 og en 2011, fortolkninger af henholdsvis "Little Drummer Boy" af Kathrine Kennicott Davis og "Feliz Navidad" af José Feliciano.

Hør "Give Me No Splendour, Gold or Pomp":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA