x

Stones scorer topkarakterer

Stones scorer topkarakterer

Efter et hurtigt gennemsyn på diverse nyheds-sider på nettet må man gå ud fra, at det var en ganske glimrende præstation og oplevelse, Rolling Stones leverede i Horsens i går aftes. Ikke et eneste rigtigt alvorligt negativt pip har der lydt.

Her er nogle uddrag fra Danmarks professionelle smagsdommeres natlige skriblerier:

“The Rolling Stones spiller, som gjaldt det livet frem for pensionsopsparingen,” skriver Henrik Queitsch i Ekstrabladet under overskriften “Stadig verdens største” Hen skriver endvidere: “...Forholdene/proportionerne er stadig urimelige, når vi snakker om at give folk fuld valuta for pengene. Til gengæld er der ingen tvivl om, at de halvgamle herrer leverede en sublim forestilling, som i lidt mere beskedne rammer uden tvivl havde bevæget sig op på de seks stjerner.” - Queitsch gav dem dog fem…

Politikens anmelder er lige så begejstret:
“… Det en rendyrket fryd at høre et orkester, hvis medlemmer er i pensionistalderen, finde ind i et samspil, som ingen andre rockbands på denne planet mestrer på samme simple, men storswingende made,” jubler Erik Jensen og giver koncerten fem ud seks hjerter.

Berlingske Tidendes udsendte tilslutter sig:
“Efter Madonnakoncerten for nylig var der al mulig grund til at indtage en skeptisk holdning til denne megabegivenhed. Ville det blive eventmagernes triumf eller fiasko? Ville publikum stå derude og hverken kunne høre eller se?

Det korte svar er, at både Stones og Horsens kunne bære det.

Ikke fordi Stones spiller fejlfrit, nærmest tværtimod. Men fordi de er Stones. Fordi Mick Jagger er en formidabel formidler, fordi han kan vride sit legeme som en tyveårig og har en kondition som et polsk avisbud,” skriver Martin Blom Hansen, som ligeledes giver koncerten fem ud seks stjerner.

En gammel GAFFA-mand, nu på B.T., er helt oppe i det høje poetiske register med denne svada:
“Da først Keith Richards for alvor mejslede sine akkorder ud i rockhård granit, blev man ført helt ind i rockmusikkens inderste kerne og sjæl. Denne rockmusikkens svar på Grauballemanden er et brøl af en musikalsk urkraft. Lige så overvældende scenen virker, lige så enkelt og swingende er sammenspillet med Ron Wood og Charlie Watts, der stadig banker på sine trommer, så såre simpelt og ligetil. Men pokkers effektivt, skriver B.T.'s anmelder, Jan Eriksen og giver koncerten – ja overrakende nok fem ud af seks stjerner.

GAFFAs toneangivende anmelder er helt på samme vogn, fem ud af seks stjerner - der manglede åbenbart et eller andet, der lige skulle til for at nå det perfekte. Dog forsøger vor anmelder Lars Löbner Jeppesen at sætte en smule ord på det:

“Det er umiddelbart svært at sætte en finger på, hvad der har kunnet været gjort anderledes og bedre ved aftenens koncert. Selvfølgelig vil der altid være nogle sange, man hellere vil have hørt end andre, men det er altså et uundgåeligt problem, når man har med et band at gøre, der har flere hits end den danske singlechart. Udsynet har sikkert ikke været lige i øjet for samtlige fremmødte, men i modsætning til Madonna-koncerten kom folk forhåbentlig for musikkens skyld i går og ikke showets.

Læs hele Lars' anmeldelse via linket nederst på siden.

GAFFAs anmeldelse af af Rolling Stones koncerten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA